Zenit pisao Evroligi: Ne možemo da igramo samo sa šestoricom, nećemo da prekomandujemo decu i zarazimo ih

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.10.20. | 12:05

Čeka se odgovor

Dupli program predviđa gostovanja u Španiji. Za utorak je planiran okršaj sa Baskonijom, u četvrtak bi se igralo u Valensiji, ali kako sad stvari stoje neće košarkaši Zenita put Pirinejskog poluostrva.

Virus korona pokosio je ekipu iz Sankt Peterburga. Toliko je izbacio iz redovnih aktivnosti da u ovom trenutku nema dovoljno košarkaša za nastavak Evrolige. Van stroja su trenutno čak osmorica košarkaša (Mateuš Ponitka, Igor Volkin, Kevin Pangos, Bili Beron, Arturas Gudaitis, Vladislav Truškin, Ostin Holins, Anton Puškov), trener Ćavi Paskval, trojica njegovih saradnika iz stručnog štaba i jedan maser.

Izabrane vesti

Moguće je da ih ima još, da će testovi pokazati širenje zaraze, zbog čega su čelnici Zenita tražili od kancelarija Evrolige odlaganje susreta trećeg i četvrtog kola za neki drugi termin, kad okolnosti budu povoljnije

Želimo da igramo, ali je nemoguće sa šestoricom košarkaša. Naravno da bismo mogli prekomandom omladinaca da udovoljimo zahtevu da imamo bar osam zdravih igrača za gostovanje u Vitoriji, ali nemamo pravo da povučemo taj potez. Najpre zato što svakodnevno imamo novozaražene i nema garancija da se neko još neće razboleti. Drugo, ako se kod nekog jave simptomi morali bismo da ga ostavimo dve sedmice u Španiji“, zabrinuto vrti glavom Aleksandar Cerkovni, generalni direktor Zenita.

Inače, tim iz Sankt Peterburga je savršeno počeo sezonu. U Evroligi savladao Efes u gostima i Barselonu kod kuće, u VTB ligi ima sve četiri pobede, ali je u opasnosti da, ako ne izađe na teren, naredne mečeve gubi rezultatom 0:20.

Obe lige su propisale pravila ponašanja u ovakvim slučajevima. Obavestili smo Evroligu o stanju ekipe čim smo dobili rezultate testova. Čekamo odluku, znajući da su pravila ista za sve“, dodao je Cerkovni.


tagovi

KK ZenitEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara