Džordan Miki (Foto: MN Press)
Džordan Miki (Foto: MN Press)

Zenit pravi timčinu: Paskvalova četa uskoro jača i za Džordana Mikija

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.06.21. | 16:59

Centar na pragu kluba iz Sankt Peterburga

Kako Eurohups potvrđuje pisanje grčke Gazete, Džordan Miki će biti peto pojačanje Zenita ovog leta. Sjajni Amerikanac je jedan od najinteresantnijih slobodnih igrača ovog leta, što samo potvrđuje visoke ambicije kluba iz Sankt Peterburga.

Odigrao je Miki još jednu blistavu sezonu u dresu Himkija i bio gotovo jedina svetla tačka u ekipi iz Podmoskovlja koja je proživljavala velike finansijske probleme. Na 28 nastupa beležio je 15,6 poena i 5,8 skokova po meču i dokazao se kao jedan od najboljih centara u Evroligi.

Izabrane vesti

Kada je postalo jasno da se neće zadržavati u Mitišči Areni, veliki broj klubova je pokazao interesovanje, ali je na kraju Zenit bio najbrži i najkonkretniji, te je obezbedio veliko pojačanje.

Dogovor dve strane je praktično postignut, nije još i potpisan, ali je prema navodima Eurohupsa samo pitanje vremena kada će se i to dogoditi.

Zenit je minule sezone bio jedno od prijatnijih iznenađenja Evrolige. Ekipa Ćavija Paskvala je imala drugi najbolji defanzivni rejting u elitnom takmičenju posle regularnog dela. Na krilima sjajnog Kevina Pengosa je stigla i do plej-ofa, gde je dobro oznojila Barselonin supertim i uzela dve pobede protiv velikog favorita.

Pengos je najavio odlazak, za njegove usluge je zainteresovan i moskovski CSKA, dok je želja kanadskog košarkaša da se okuša u NBA ligi. Za razliku od njega izvesno je da u klubu ostaju Arturas Gudaitis, Aleks Pojtres i Mateuš Ponitka, koji su parafirali nove saradnje.

Miki će tako biti peto pojačanje Zenita ovog leta, kako su pre njega angažovani Sergej Karasjov, Džordan Lojd iz Crvene zvezde, Dmitri Kulagin i bivši bek Mursije Koner Frankamp, koji bi mogao da bude jedno od najvećih iznenađenja u Evroligi naredne sezone.



tagovi

KK ZenitEvroligaHimkiDžordan Miki

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara