Foto: Shuterstock
Foto: Shuterstock

Zenit stigao do „brejka“ u Vitoriji

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.11.20. | 21:20

U odloženoj utakmici 3. kola Evrolige 70:77

Evo Zenita na pet trijumfa u sedam utakmica. Ruski sastav gostovao je Baskoniji i uspeo je da dođe do trijumfa na nezgodnom gostovanju u Vitoriji. Odlučujuća je bila poslednja deonica kada je Zenit napravio razliku koja se na kraju pokazala dovoljnom za trijumf - 77:70.

Najefikasniji u pobedi Zenita bili su Mateuš Ponitka sa 18, Aleks Pojtres sa 14 i Arturas Gudaitis sa 13 datih poena. Kod Baskonije je Rokas Gijedraitis dao 15, a Luka Vildoza je dodao 11.

Izabrane vesti

Generalno je to bila utakmica na mali broj poena, Zenit je u prvoj četvrtini ubacio samo 10, mučio se u napadu, ali je proradio u drugom poluvremenu i tada je delovalo da je bliži trijumfu.

Kakogod, sve je išlo ka tome da će utakmica ići u neizvesnu završnicu, posebno kada je Baskonija krenula sa boljom igrom u trećoj deonici i kada se igralo koš za koš, poen za poen, prava klackalica je bila na meniju.

Zenit je u drugoj deonici imao i devet razlike, međutim, Baskonija je uspela da preko Gijedraitisa, te Tonjea Džekirija da uvede meč u neizvestan tok. I svemu tome je doprinosila i činjenica da su i jedni i drugi slabo šutirali za tri poena.

Goste iz Rusije predvodili su Aleks Pojtres, Mateuš Ponitka i Kevin Pengos, dok je Vil Tomas doprinosio u skoku. I činilo se u većini toka utakmice da je ruski sastav bliži trijumfu...

Početak poslednje četvrtine bio je odlučujuć, Zenit je u tom delu napravio seriju posle koje Baskonija nije imala šanse da to stigne.

Zenit je tako uspeo do slavlja u gostima u Evroligi, što je uvek zlata vredan poduhvat.



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara