""
""

Živ je kralj, umro nije: Real pregazio obezglavljenu Barselonu!

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.04.16. | 14:38

Madriđani predvođeni Serhiom Rodrigezom odigrali savršenu poslednju četvrtinu i slavili trijumf – 91:86

To je Real Madrid! To je moć velike institucije. Kao i u fudbalu, tako i u košarci Madriđani su spremni da ustanu posle brojnih padova. Otpisana ekipa Pabla Lasa posle evroligaškog čišćenja u sudaru sa Fenerbahčeom, pokazala je da u njoj nije još isčezao šampionski instinkt. Prvi put u ovoj sezoni Real Madrid je savladao Barselonu (91:86) i zakomplikovao borbu za prvo mesto u španskoj Endesi.

Zbog nešto slabijih igara ove sezone igrači Real Madrida su bili otpisani u Kataloniji, ali su uspeli da se izdignu iz pepela. A taj pepeo od njih napravio je nepogrešivi Abrinas u prvoj četvrtini šutevima sa distance.

Izabrane vesti

Barsa je imala devet poena viška posle prvih deset minuta, a zatim je održavala prednost. Pored Abrinesa više nego solidnu partiju pružio je Ante Tomić. Delovalo je da Katalonci drže meč u svojim rukama, ali su Madriđani iskoristili umor velikog rivala izazvan dugačkom serijom protiv Lokomotive.

Posebno se to osetilo u poslednjem kvartalu. Kao mnogo puta u ovoj sezoni Barselona je imala prazan hod, pravi košarkaški žuti minut koji je trajao čitavu deonicu. Dizgine u svoje ruke uzeo je Čačo Rodrigez koji je meč završio sa 15 poena i šest asistencija (indeks 31). Krenuo je Madriđane i šut sa distance, pa su Tompkins i Kerol prvo otopili prednost Barselone, a potom  doneli velikih 11 poena viška – 90:81.

Bio je ovo prvi trijumf Reala nad Barselonom ove sezone. Najefikasniji u redovima gostiju bio je Tompkins sa 23, pratio ga je Rodrigez sa 15, dok su Kerol i Mačiulis dodali po 12 poena. Kod Barselone bolji od ostalih bili su Ante Tomić sa 19 i Doelman sa 16 poena.

Sjajno nadigravanje viđeno je na meču između Fuenlabrade i Laboral Kuće. U centru pažnje su bili Marko Popović i Darius Adams. Hrvatski plejmejker postigao je šest trojki, ubacio 36 poena, ali nije pomogao svom timu da izbegne poraz. Kuća je imala jakog aduta u Adamsu koji je meč završio sa 41 poena. Nekadašnji igrač Partizana Davis Bertrans dodao je 11 poena.

ŠPANIJA – ACB Liga

Barselona – Real Madrid 86:91
/Tomić 19 – Tompkins 23/

Obradorio – Mursija 88:69
/Kolešnjikov 19 – Faverani 14/

Huventud – Bilbao 73:92
/Ljovet 14 – Mumbru 20/

Fuenlabrada – Laboral Kuća 97:108
/Marko Popović 36 – Darius Adams 41/

13.00 Gran Kanarija – Andora

18.00 Gipuzkoa – Saragosa

19.30 Manresa – Unikaha

19.30 Valensija – Kanarias

19.30 Kahasol - Estudijantes

(Foto Star Sport)


tagovi

ŠpanijaSerhio RodrigezReal MadridEvropaDžastin DoelmanAnte Tomić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara