""
""

Znaju se poslednji učesnici Evrobasketa: Tu su Island, Ukrajina i Nemačka

Vreme čitanja: 1min | sub. 17.09.16. | 22:10

Selekcija Nemačke je u derbiju B grupe kao gost u Lejdenu ubedljivo savladala Holandiju sa 82:51. Ovim trijumom Panceri su overili prvo mesto u grupi, a Johanes Vojtman je sa 15 poena bio najefikasniji kod Nemaca

Danas svi igraju košarku. Toliko puta pominjana fraza još jednom se potvrdila kao tačna. Plasman na prvenstvo Evrope u košarci večeras su osigurali Island, Nemačka, Poljska, Ukrajina i Velika Britanija.

Izabrane vesti

Islanđani će drugi put i to zaredom učestvovati na kontinetalnoj košarkaškoj smotri, a do plasmana su došli pobedom nad gostujućom Belgijom od 74:68. Zauzeli su drugo mesto u grupi, baš iza Belgije koja je od ranije bila sigurna za EP.

Martin Hermanson je sa 24 poena bio ubedljivo najefikasniji igrač u pobedničkoj ekipi.

Selekcija Nemačke je u derbiju B grupe kao gost u Lejdenu ubedljivo savladala Holandiju sa 82:51. Ovim trijumom Panceri su overili prvo mesto u grupi, a Johanes Vojtman je sa 15 poena bio najefikasniji kod Nemaca.

Ukrajina je uprkos porazu na svom terenu od Slovenije sa 80:69 u Kijevu zauzela drugo mesto i otišla na EP, pošto tamo odlaze četiri najbolje drugoplasirane ekipe.

Plasman na kontinentalni šampionat osigurala je i Poljska koja je kao gost u Tartuu deklasirala Estoniju sa 94:63 za prvo mesto u grupi. Mateuš Ponitka ubacio je 16 poena za Poljake.

Selekcija Velike Britanije je u Luksemburgu doživela poraz koji ne boli u rezultatskom smislu, ali udara na ponos iako Ostrvljani nisu košarkaška velesila. Bilo je 82:75 za domaćina, ali su Britanci među one četiri drugoplasirane ekipe koje su overile vizu za Evrobasket. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Velika BritanijaUkrajinaPoljskaNemackaMateuž PonitkaIslandEvropaEurobasket 2017

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara