"Zoran Lukić"
"Zoran Lukić"

Zoran Lukić: Fener nema vremena za pripremu posle Milana, Turk Telekom je nezgodan!

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.01.15. | 15:46

"Turk Telekom ima dobar roster, ali puno zavise od same motivacije i odgovornosti. Gubili su sa 18 razlike od Efesa pa su pobedili što znači da imaju kvalitet. Ipak, prednost dajem Feneru", istakao je trener Banvita

Zoran Lukić

Trener turskog Banvita Zoran Lukić za naš portal analizirao je situaciju u sve jačem turskom šampionatu, kao i naredne okršaje koji čekaju njegov Banvit i veliku istanbulsku trojku – Bešiktaš, Fenerbahče i Efes.

Izabrane vesti

Fenerbahče najtrofejnijeg trenera Evrope Željka Obradovića je posle pobede u Evroligi domaćin Turk Telekomu, a Lukić ukazuje na manjak vremena za pripremu nakon okršaja sa Armanijem.
„Posle pobede u Milanu nije bilo vremena da se pripremi naredna utakmica, ali Fener je favorit. Turk Telekom ima dobar roster, ali puno zavise od same motivacije i odgovornosti. Gubili su sa 18 razlike od Efesa pa su pobedili što znači da imaju kvalitet. Ipak, prednost dajem Feneru“, poručio je srpski strateg.

S druge strane, Efes Dušana Ivkovića ne sme da dozvoli još jedan kiks posle poraza u Evroligi, a u Abdi Ipekči dolazi neugodni Gacijantep.
„Znamo ko je tener Efesa i znamo da će uslediti reakcija. Veliku prednost dajem domaćinu, ali gosti su u specifičnom položaju, u donjem su delu tabele. Imaju težak raspored i sa vezanim porazima ispadaju iz trke za plej of. Imaju kvalitet, ali igraju protiv Efesa, prednost dajem ekipi trenera Ivkovića“, zaključio je Lukić

Srpski stručnjak zadovoljan je formom svoje ekipe koja je slavila u Evrokupu protiv španske Gran Kanarije. No, nekadašnji trener Nižnjeg iz Novgoroda svestan je i kvaliteta Karšijake koja  gostuje u Bandirmi.
„To su potvrdili u nekoliko poslednjih mečeva. Podigli su efikasnost, ubacuju po 85 poena i jako su popravili procente. Banvit je odigrao odlično protiv Gran Kanarije i očekujem slično izdanje. Ako budemo odgovorni možemo se nadati trijumfu“, istakao je Lukić.

Kvalitetna turska liga iz kola u kolo donosi ozbiljna iskušenja velikanima, te ni Bešiktaš neće imati lak posao pošto dočekuje Darušafaku…
„To je istanbulski derbi, Bešiktaš je u krizi u poslednjih par kola, angažovali su i jedno pojačanje. Prednost dajem Darušafaki jer igraju samo domaću ligu i imaju vremena da se pripreme za meč“, dodao je Zoran Lukić.

Piše: Đurđe Mečanin

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com

(FOTO: MN Press)


tagovi

Zoran LukićTurskaFenerbahčeEvropaBanvitAnadolu Efes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara