ŽREB EVROKUPA: Partizan ponovo s Lokomotivom i Huventudom, Virtus i Valensija u težoj grupi

pet. 09.07.21. | 13:18

Parni valjak saznao imena svih protivnika

Košarkaški klub Partizan igraće Evrokup novog formata u Grupi A sa Andorom, Lokomotivom Krasnodar, Huventudom, Lijetkabelisom, Trentom, Bulonjom, Turk Telekomom, Hamburgom i Vroclavom.

POGLEDAJTE SVE KVOTE ZA OSVAJAČE EVROKUPA

Partizan je u prvoj fazi odlično prošao, ali će u slučaju prolaska u osminu finala imati potencijalno težak posao jer su na suprotnoj strani Valensija, Promiteas, Gran Kanarija, Budućnost, Virtus Bolonja, Cedevita Olimpija, Burg, Ulm, Bursa i Venecija! Dakle, u Grupi B su dva glavna favorita za osvajanje Evrokupa po kvotama na sajtu Mozzart Bet, plus Partizanovi rivali iz Jadranske lige, ali i potencijalne nagazne mine Burg, Bursa, Venecija...

Podsetimo, Evrokup je za ovu sezonu potpuno izmenio sistem takmičenja. Tako je 20 ekipa podeljeno u dve grupe sa po 10 učesnika, što već u prvoj fazi garantuje 18 mečeva za svakog. Dalje prolazi po osam timova. Nokaut faza igra se od osmine finala i sve do kraja igraće se samo po jedna utakmica, po uzoru na NCAA Martovsko ludilo. Zbog toga će mnogo biti važno da se u grupnoj fazi obezbedi što više pobeda i što bolja pozicija pred završnicu gde će se svaka greška ili loš dan skupo platiti.

Kostur nokaut faze izgledaće ovako:

1A - 8B, 4B - 5A; Pobednici utakmica sastaju se u četvrtfinalu.

3A - 6B, 2B - 7A; Pobednici utakmica sastaju se u četvrtfinalu.

-----------------------------------------------------

1B - 8A, 4A - 5B; Pobednici utakmica sastaju se u četvrtfinalu.

3B - 6A, 2A - 7B; Pobednici utakmica sastaju se u četvrtfinalu.

Dakle, Partizan da bi izbegao prvoplasiranog iz Grupe B pre finala moraće da bude prvi ili treći u Grupi A, s tim što svako padanje ispod prve pozicije gubi prednost domaćeg terena kako naredna runda bude dolazila...

Partizan je u ovom trenutku projektovan kao treći favorit za osvajanje Evrokupa sa kvotom 5,00 na sajtu Mozzart Bet. Sve kvote možete pogledati OVDE. Grupna faza Evrokupa počinje 20. oktobra.

EVROKUP - GRUPNA FAZA

GRUPA A: Andora, Lokomotiva, Huventud, PARTIZAN, Lijetkabelis, Trento, Bulonj, Turk Telekom, Hamburg, Vroclav.

GRUPA B: Valensija, Promiteas, Gran Kanarija, Budućnost, Virtus Bolonja, Cedevita Olimpija, Burg, Ulm, Bursa, Venecija.



tagovi

žrebEvrokupKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara