Žreb za Evrokup: Partizan čeka rivale u prvoj fazi, deset šešira i dve grupe

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.07.21. | 07:53

Crno-beli su u četvrtom šeširu

Odlučili su se čelnici takmičenja da promene format Evrokupa. Tako će se u sezoni pred nama 20 ekipa iz 13 zemalja najpre takmičiti u dve grupe od po 10 timova. Danas je na programu žreb (13.15) koji će odlučiti sastave grupa, a Srbija ima jednog predstavnika - Partizan.

Žreb možete pratiti na zvaničnom Jutjub kanalu Evrolige, Fejsbuk stranici Evrokupa, kao i na sajtu takmičenja (eurocupbasketball.com).

Izabrane vesti

Crno-beli su na osnovu učinka u Evroliginim takmičenjima u prethodne tri godine smešteni u četvrti šešir pred žreb, zajedno sa ekipom Budućnosti. To znači da za rivala u grupnoj fazi neće moći da dobiju Podgoričane.

U prva tri šešira nalaze se čak četiri španska tima, a utisak je da bi za Partizan bilo dobro da izbegne Valensiju iz prvog, Lokomotivu Kubanj iz drugog i Gran Kanariju iz trećeg. Od timova koji su slabije rangirani od crno-belih potencijalne mine bi mogli da predstavljaju Virtus Bolonja, Cedevita Olimpija i Venecija, koja je završila u poslednjem šeširu.

Dakle, samo u prvoj fazi zagarantovanih 18 utakmica za sve učesnike. Po osam ekipa iz svake grupe ide u osminu finala. Klubovi iz iste domaće lige neće moći u istu grupu, osim ako ih u Evrokupu nema više od dva što znači da to ograničenje Partizanu ništa ne znači.

KVOTA U MOZZARTU DA PARTIZAN OSVAJA EVROKUP - 5,00

EVROKUP - ŠEŠIRI

PRVI ŠEŠIR: Valensija, Andora

DRUGI ŠEŠIR: Promiteas, Lokomotiva Kubanj

TREĆI ŠEŠIR: Gran Kanarija, Badalona

ČETVRTI ŠEŠIR: Partizan, Budućnost

PETI ŠEŠIR: Virtus, Lijetkabelis

ŠESTI ŠEŠIR: Cedevita Olimpija, Trento

SEDMI ŠEŠIR: Bulonj, Burg

OSMI ŠEŠIR: Ulm, Ankara

DEVETI ŠEŠIR: Bursa, Hamburg

DESETI ŠEŠIR: Venecija, Vroclav


tagovi

EvrokupKK Partizanžreb

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara