Screenshot - twitter.com/BKBasketbol
Screenshot - twitter.com/BKBasketbol

Zvanično: Dejan Radonjić na novom zadatku u Istanbulu

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.12.23. | 15:44

Bahčešehir predstavio bivšeg trenera Crvene zvezde

Trener sa najviše pobeda u istoriji Crvene zvezde, Dejan Radonjić, posle pauze od 10 meseci karijeru nastavlja u Turskoj. Od odlaska iz Panatinaikosa nije imao angažman, a sada se vraća trenerskom poslu u ekipi Bahčešehira. Saradnja je i ozvaničena, ali bez većih detalja.

Izabrane vesti

"Naš klub je postigao dogovor sa iskusnim trenerom Dejanom Radonjićem, koji je predvodio timove poput Crvene zvezde, Bajerna i Panatinaikosa u prošlosti. Dobro došao u našu porodicu, dobro došao u Bahčešehir", stoji u saopštenju istanbulskog kluba.

Pre nego što je stigla potvrda o dolasku crnogorskog stručnjaka, Bahčešehir se rastao sa Sinanom Altajem, koji je predvodio ekipu u prethodne dve sezone, a u klubu je proveo tri i po godine.

Ipak, rezultati nisu bili prema očekivanjima ove sezone, pa Radonjić preuzima ekipu sa osmog mesta na tabeli turskog prvenstva (učinak 6-7). S druge strane, u FIBA Evropa kupu ostvarena su dva trijumfa iz isto toliko mečeva, te je bivši trener Zvezde u dobroj poziciji da odvede ekipu u narednu rundu.

Dejan Radonjić je trenersku karijeru počeo 2005. godine u redovima podgoričke Buddućnosti, a od 2013. do 2017. trajao je njegovi prvi mandat na Malom Kalemegdanu. Predvodio je potom minhenski Bajern, pre nego što se vratio u Zvezdu, da bi leta 2022. preuzeo Panatinaikos, ali se krajem februara rastao sa atinskim velikanom.

Iza sebe ima pet titula u ABA ligi, pet u Superligi Srbije, kao i pet trofeja Kupa Radivoja Koraća sa crveno-belima, a tokom trenerske karijere je čak sedam puta bio šampion Crne Gore, a dva puta je osvojio i nemačku Bundesligu.


tagovi

BahčešehirDejan Radonjić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara