Aleksa Radanov (©BC Igokea)
Aleksa Radanov (©BC Igokea)

Zvanično: I Aleksa Radanov napustio Crvenu zvezdu, karijeru nastavlja u Igokei

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.07.21. | 19:41

Mladi košarkaš na novom zadatku

Samo nekoliko sati posle rastanka Crvene zvezde i Lengstona Hola ozvaničen je još jedan odlazak s Malog Kalemegdana - Aleksa Radanov karijeru nastavlja u Igokei.

Četvrtak, 03.00: (1,60) Milvoki (13,0) Finiks (2,60)

Izabrane vesti

Ugovor je potpisan na godinu dana. Radanov je peti igrač Crvene zvezde koji je napustio klub u odnosu na prošlu sezonu. Pre njega Džordan Lojd je otišao u Zenit, Marko Jagodić Kuridža je prešao u Budućnost, dok se Duop Rit vratio u domovinu i potpisao za Ilavara Hokse, dok je Lengston Hol otišao u turski Bahčešehir.

Radanov je napustio klub u kojem je od 2013. prošao mlađe kategorije i igrao u prvom timu. U seniorskom pogonu Crvene zvezde debitovao je u martu 2015. godine na utakmici 24. kola ABA lige protiv Metalca u dvorani Aleksandar Nikolić kod trenera Dejana Radonjića. Od leta 2015. pa naredne tri godine igrao je za FMP iz Železnika na pozajmici, da bi zajedno sa Filipom Čovićem aprila 2018. bio prekomandovan u Zvezdu. Ostao je do avgusta 2019. kada je ponovo pozajmljen Panterima iz predgrađa, da bi se godinu dana kasnije vratio u matični klub po želji tadašnjeg šefa struke Saše Obradovića.

Generalno nije igrao mnogo u Zvezdi ni u jednom mandatu, ove godine je pružio nekoliko solidnih partija u Evroligi po povratku Dejana Radonjića, te u Superligi Srbije. Crvenu zvezdu je napustio kao osvajač po tri Jadranske lige i Superlige Srbije, te po jednog pehara u Kupu Radivoja Koraća i ABA Superkupu.

Rođeni Beograđanin je u ABA ligi prošle sezone odigrao 13 utakmica i beležio 2,8 poena uz 1,2 skoka, uz sličan učinak u Evroligi.



tagovi

Aleksa RadanovKK Crvena zvezdaIgokea

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara