Zvanično: I Rit crveno-beli

Vreme čitanja: 1min | sub. 01.08.20. | 19:59

Ozvaničeno najavljeno pojačanje Crvene zvezde...

Krilni centar Duop Rit (24) novo je pojačanje Crvene zvezde! Australijski igrač visok 211 centimetara prošle sezone sa velikim uspehom nastupao je za ekipu FMP-a i ostavio odličan utisak u ABA ligi – imao je prosek od 12 poena i pet skokova po utakmici, uz procenat šuta za tri poena od skoro 43 odsto.

Rit je australijski reprezentativac, poreklom iz Južnog Sudana, a juniorski staž proveo je u SAD-u, na koledžu LSU, jednom od najpoznatijih košarkaških programa u Sjedinjenim Državama.

Izabrane vesti

Momak je rođen 1996. godine u Vatu, u Južnom Sudanu, težak je 111 kilograma i predstavljaće veliko osveženje u timu Crvene zvezde. Može da igra na pozicijama krilnog centra i centra.

Podsetimo, Crvena zvezda je tokom prelaznog roka osim Rita, angažovala Lojda, Noka, Hola, Voldena, Simonovića, Radanova i Uskokovića. Poslednja dvojica takođe su pristigla iz Železnika.

Crveno-beli će nakon okupljanja, obaveznih medicinskih i testova na Covid-19, obaviti visinske pripreme kako bi što spremniji dočekali novu sezonu, koja za crveno-bele počinje gostovanjem Fenerbahčeu na startu nove sezone Evrolige.


tagovi

Duop RitKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara