Šarunas Jasikevičijus (©Starsport)
Šarunas Jasikevičijus (©Starsport)

Zvanično: Jasikevičijus zamenio Itudisa

Vreme čitanja: 1min | čet. 14.12.23. | 15:28

Litvanski stručnjak umesto grčkog na klupi Fenerbahčea

Fenerbahče je, prilično iznenadno, odlučio da se rastane sa Dimitrisom Itudisom. Istina, ekipa je beležila loše rezultate, pala i u istanbulskom derbiju od desetkovanog Anadolu Efesa, ali teško je moglo da se pretpostaviti da će Fener odustati od grčkog stručnjaka. Ipak, desilo se i to, a sada je zvanično stigla i zamena.

Iako je prvobitno Andrea Trinkijeri bio najbliži da ga nasledi, na kraju je izbor pao na Šarunasa Jasikevičijusa koji je parafirao saradnju sa klubom do kraja sezone 2025/26.

Izabrane vesti

Kako su pisali evropski mediji, Šaras je najpre odbio mogućnost da preuzme Fenerbahče, pa se onda pojavila priča oko Trinkijerija, samo da bi se Litvanac predomislio. Navodno ga je na kraju ubedio predsednik istanbulskog kluba Ali Kodž.

Jasikevičijus se tako vraća u Evroligu, nakon što se letos rastao sa Barselonom posle tri godine. Osvojio je na klupi katalonskog tima dve titule u Španiji i dva Kupa kralja, a učestvovao je i na tri Fajnal fora Evrolige.

Pre toga je radio u Žalgirisu, sa kojim je nizao odlične rezultate i uz dominaciju u Litvaniji uspeo da osvoji i treće mesto na Fajnal foru Evrolige 2018. u Beogradu.

Sada preuzima vruć krompir od Itudisa, ekipu koja u Evroligi ima učinak 6-7, a u turskom prvenstvu 8-3, ali je vezala dva poraza, ukupno četiri u oba takmičenja. Ostaje da se vidi da li će Šaras predvoditi tim već u 14. kolu Evrolige protiv Monaka u Ulker Sports Areni.


tagovi

KK FenerbahčeŠarunas Jasikevičijus

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara