Dušan Ristić (Screenshot - twitter.com/GSBasketbol)
Dušan Ristić (Screenshot - twitter.com/GSBasketbol)

Zvanično: Ristić u Galatasaraju

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.12.22. | 14:49

Reprezentativac Srbije karijeru nastavlja u Istanbulu

Juče najavljeno, danas potvrđeno. Dušan Ristić je novi košarkaš Galatasaraja. Napustio je Fuenlabradu posle sezone i po i preselio se u Istanbul, zvanično je objavio turski klub.

Iza sebe ima odličnih nekoliko meseci u ACB ligi, gde je prosečno beležio 15,7 poena i 6,7 skokova i bio najbolji pojedinac u timu. Pritom se dokazao i u dresu reprezentacije Srbiji, sa kojom je učestvovao na Evrobasketu, ali i bio njen redovan član u FIBA prozorima.

Izabrane vesti

Ofanzivnu igru je poslednjih godina obogatio šutem sa distance, što potvrđuje i podatak da je pogađao sa 36,8 odsto uspešnosti u dresu tima iz Fernando Martin Arene ove sezone.

Sada će sa ekipom Galatasaraja pokušati da osvoji FIBA Ligu šampiona. Jasna je ambicija istanbulskog kluba na međunarodnoj sceni, gde je već obezbedio plasman u Top 16 fazu. Četa Andreasa Pistiolisa, bivšeg asistenta Dimitrisa Itudisa, sedi na četvrtom mestu turskog prvenstva sa učinkom 7-5.

Turski klub je ubrzao proces potrage za novim centrom zbog kadrovskih problema. Navodno povreda muči i bivšeg košarkaša Panatinaikosa i Fenerbahčea Džehajve Flojda, a srpski centar će se za minuta boriti i sa turskim reprezentativcem Sadikom Kabadžom, pa i iskusnim Amerikancem Janom Hamerom.

Sastavio je Pistiolis veoma kvalitetan tim, u kojem dominira spoljna linija koju čine Di Bost, Tajrus Mekgi, Anđelo Kalojaro, Goksenin Koksal, kao i bivši košarkaš Zvezde sa kojim se Dušan mimoišao na Malom Kalemegdanu, Dilan Enis.

Ristić je karijeru počeo u FMP-u, kratko je bio i u Crvenoj zvezdi pre nego što je otišao u Sjedinjene Američke Države, gde je četiri godine proveo na Univerzitetu Arizona. Po povratku u profesionalnu košarku ponovo je obukao dres Zvezde, iz koje je odlazio na pozajmice u Astanu, Brešu i Avtodor, pre nego što se preselio u Fuenlabradu.



tagovi

KK GalatasarajDušan Ristić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara