Stefan Jović (©Stefan Kondić)
Stefan Jović (©Stefan Kondić)

Zvanično: Stefan Jović posle godinu dana ima novi klub

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.01.22. | 11:31

Srpski reprezentativac ponovo u Evroligi

Šuškalo se nedeljama, čak i mesecima, a sada je zvanično - Stefan Jović novi je košarkaš Panatinaikosa!

Kako je objavljeno na zvaničnom sajtu atinskog velikana, sa Jovićem je potpisan ugovor do kraja sezone, uz opciju automatskog produžetka na još godinu dana. Srpski reprezentativac tako posle bezmalo godinu dana ima novi angažman, ponovo u Evroligi.

Izabrane vesti

Stefan Jović je nedavnom opširnom intervjuu za Mozzart Sport prvi put za srpske medije govorio o mukama u Himkiju, razlozima odlaska iz Moskve, teškim danima u reprezentaciji Srbije i teškoj povredi mišića lista koja ga je od terena odvojila gotovo šest meseci, iako su prve prognoze bile da bi oporavak mogao da traje oko sedam nedelja.

Jović dolazi kao veliko pojačanje za posrnulog grčkog giganta, uprkos tome što u Evroligi nije igrao od 21. januara i utakmice upravo protiv šestostrukog evropskog šampiona u Atini, a generalno od kvalifikacija za Olimpijske igre, kada mu je i stradao mišić lista... U Panatinaikosu će ga dočekati reprezentativni kolega Nemanja Nedović.

Kako tamošnji mediji tvrde, Jović stiže na upražnjeno mesto Jogija Ferela koji je posle kratkotrajnog boravka u Atini dobio kartu u jednom pravcu i ubrzo je postao novi košarkaš Cedevite Olimpije. Takođe, pominje se i to da su za Jovića interesovanje pokazali i njegov nekadašnji klub minhenski Bajern, te Fenerbahče koji sa klupe predvodi Saša Đorđević. No, Jović je izabrao PAO. Kako je i otkrio za naš sajt, njemu je u ovom trenutku najvažnije da dobije klub koji će imati sluha i strpljenja za njega i činjenicu da nije mnogo igrao tokom poslednjih godinu dana, te mu zbog toga nije bilo važno da li će to biti ekipa iz Evrolige ili Evrokupa, sve dok bude mogao da dobije željeni kontinuitet utakmica...

Stefan Jović je profesionalnu karijeru započeo u kraljevačkoj Slogi 2010. godine. Kasnije nastupao za kragujevački Radnički u kojem je zaslužio status reprezentativca Srbije. Veliki klupski iskorak napravio je u Crvenoj zvezdi, da bi kasnije po dve sezone branio boje Bajerna i Himkija. Sa reprezentacijom Srbije osvojio je srebro na Mundobasketu 2014, Olimpijskim igrama u Riju i Evrobasketu u Turskoj 2017. godine.




tagovi

Stefan JovićKK PanatinaikosEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara