Svetislav Pešić (MN Press)
Svetislav Pešić (MN Press)

ZVANIČNO: Svetislav Pešić posle 20 godina na klupi reprezentacije

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.09.21. | 11:07

Košarkaški savez Srbije potvrdio ono što je bilo izvesno već duže vreme

Konačno je stigla i zvanična potvrda. Svetislav Pešić se vraća na klupu reprezentacije posle 20 godina. Košarkaški savez Srbije objavio je ono što je bilo izvesno već duže vreme - iskusni stručnjak će preuzeti selektorsku funkciju posle odlaska Igora Kokoškova i nastaviti tamo gde je stao 2002. godine kada je poslednji put vodio selekciju Jugoslavije.

O pregovorima sa Karijem Pešićem se pričalo poslednjih meseci, ali kao što je Mozzart sport pisao, bilo je potrebno da se ispune uslovi koje je imao iskusni strateg da bi do konačne saradnje došlo. On je selektorsko odelo skinuo posle osvajanja evropskog i svetskog zlata, a sada se prihvatio velikog izazova jer dolazi u veoma nezgodnom trenutku. Srbija je početkom leta doživela neuspeh u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Beogradu i propustila najvažnije takmičenje ove godine. Odmah posle poraza od Italije u hali „Aleksandar Nikolić“ bilo je jasno da je potrebna promena, da bi se tim vratio tamo gde po imenima pripada. Izbor je brzo pao na stručnjaka koji je naciji doneo najveće radosti početkom ovog veka...

Izabrane vesti

Iako ima 72 godine i prošao je mnogo toga u karijeri, na klupu će sigurno doći pun motiva i gladan uspeha jer se u poslednje vreme odmarao i čekao pravi izazov, koji bi ga inspirisao. Poslednji trenerski angažman imao je u Barseloni (otišao u julu 2020), a pre toga je vodio Crvenu zvezdu u dva navrata, Valensiju, Dinamo iz Moskve, Đironu, Lotomatiku, Keln, Albu i Bosnu. Kad je reprezentativna pozornica u pitanju, radio je kao selektor Nemačke od 1987. do 1993. godine i u tom periodu je osvojio evropsko zlato. Isti uspeh je ponovio na klupi Jugoslavije 2001. godine, a sledećeg leta je doneo čuveno zlato Indijanapolisa.

Vreme je da Pešić ispiše neke nove stranice njegove zlatne knjige...



tagovi

Svetislav PešićKSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara