Zvanično: Vonamejker u Bostonu godinu dana

Vreme čitanja: 1min | pon. 02.07.18. | 23:21

Posle sedam sezona u Evropi vreme je za NBA

Sedam sezona u evropskoj košarci, došlo je vreme da se Bredli Vonamejker oproba i u NBA ligi. Američki bek, minule takmičarske godine anažovan u Fenerbahčeu, zvanično je napustio Istanbul i potpisao ugovor za Boston.

Sa Seltiksima je overio jednogodišnju saradnju, uz minimalan, ali garantovan, ugovor vredan 831.000 dolara. Prema nezvaničnim informacijama, Vonamejker se odrekao zarade od 3.800.000 dolara koja bi mu sledovala da je ostao u Evropi, zbog želje da se napokon oproba u Sjedinjenim Američkim Džravama.

Izabrane vesti

Na ovaj način trener Bred Stivens dobio je osveženje u spoljnoj liniiji, a Vonamajker prililu da pokaže kako ga skauti NBA timova nisu dobro procenili kad je 2011. izašao na draft i niko nije hteo da ga uzme. Sad je u Bostonu koju pravi sve jači tim u pokušaju da, za početak, izbori finale Istočne konferencije, a onda se možda i porve za titulu.

Vonamejker u klub iz Masačusetsa stiže kao najkorisniji košarkaš prvenstva Turske u kome je sa Željkom Obradovićem osvojio titulu, a u Bostonu će nositi devetku na poleđini dresa.

FOTO: https://twitter.com/celtics


tagovi

Boston SeltiksBredli Vonamejker

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara