Igrači Zvezde (© Star Sport)
Igrači Zvezde (© Star Sport)

Zvezda bez Kalinića traži prolaz u finale

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.06.22. | 06:10

Crveno-beli od 12 časova igraju drugi meč polufinala Superlige Srbije protiv Mege Mozzart

Utakmice se nižu kao na traci u plej-ofu Superlige Srbije. Crvena zvezda je zahvaljujući izvanrednom šuterskom izdanju nadigrala Megu Mozzart bez Nikole Kalinića u ekipi, a sada po svemu sudeći bez najboljeg igrača će igrati i u nedeljnom matineu. Drugi meč polufinala zakazan je za 12 časova u hali Mega Factory. Ukoliko crveno-beli pobede idu u finale gde ih već čeka FMP železnik, a ukoliko iznenadi ekipa Vladimira Jovanovića, onda je majstorica zakazana za utorak.o

Pstoji velika verovatnoća da Zvezda ponovo istrči na parket bez Kalinića koga nije bilo u prvoj utakmici, a podsetimo da je ekipu napustio i Nejt Volters pa smo iz tog razloga mogli ponovo da vidimo Majka Cirbesa na parketu posle četvoromesečne pauze.

Izabrane vesti

Klub sa Malog Kalemegdana nije imao nikakvih poteškoća u tom sastavu da dođe do pobede rezultatom 114:78. Karakteristično sa tog meča je Zvezdin dalekometnih šut. Naime, četa Dejana Radonjića je ubacila čak 22 trojke na prvom meču polufinala.

"Drugi meč igramo manje od 40 sati od prve utakmice i jasno je da ćemo to vreme pokušati da iskoristimo da se odmorimo i da se pripremimo kako bi odigrali dovoljno dobar meč i došli do pobede“, rekao je trener crveno-belih Dejan Radonjić.

Šampioni ABA lige su u subotu imali trening u vreme odigravanja utakmice u nedelju. Spremni su za novi obračun, na kome očekuju da će Mega Mozzart prikazati bolje izdanje od onog u petak.

"Odigrali smo dobru utakmicu u lepom ambijentu na našem parketu, šuterski izvanrednu. Očekuje nas druga utakmica za manje od dva dana, i očekujem da će ekipa Mege reagovati i uraditi sve kako bi nam parirala u drugoj utakmici", rekao je košarkaš Zvezde Ognjen Dobrić.

(7.50) Mega Mozzart (23.00) Crvena zvezda (1.10)

Ulaznica za drugi meč više nema pošto su zbog ograničenog kapaciteta hale, iste u ograničenom broju podeljenje prijateljima i sponzorima kluba, te ulaz bez karte neće biti moguć.

"Što se tiče utakmice u nedelju, mi imamo motiva da izgledamo bolje na terenu", rekao je Jovanović. "Pretiti Zvezdi u ovom trenutku stvarno ne bi bilo pametno. Na prvom narednom treningu ću ove moje mlade momke pokušati da ubedim da odigramo kvalitetnije, a kvalitetnije ne može da se odigra sa Zvezdom dok na svaki njihov kontakt ne odgovorimo istom merom. To nije nimalo lako jer onog trenutka kad se povučeš milimetar, tog trenutka je kraj, i utakmica je praktično završena. Mi moramo da nađemo motiva da pokušamo da igramo bolje i ja se nadam da će tog motiva biti s obzirom na našu mladost. Zvezda je u ovom prvom meču došla suviše lako do pobede. Jesu oni prilično kvalitetniji od nas, ali našim mladim igračima to neiskustvo ne sme da bude alibi i zato će u revanšu morati mnogo više da se potrude".



tagovi

KK Crvena zvezdaMega Mozzart

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara