Nikola Kalinić protiv FMP-a (Foto: Starsport)
Nikola Kalinić protiv FMP-a (Foto: Starsport)

Zvezda bi da izbegne scenario iz polufinala i u Železniku proslavi titulu

Vreme čitanja: 3min | ned. 19.06.22. | 11:16

Crveno-beli na pragu triple krune

Košarkaši Crvene zvezde savladali su FMP pred svojim navijačima u prvom meču finalne serije Superlige Srbije. Bili su više nego ubedljivi (110:71) i veliki su favorit da na gostovanju obezbede titulu. Na oprez poziva činjenica da su identično počeli i polufinale sa Megom Mozzart, ali da su jedini duel na strani iznenađujuće izgubili. Zato nema sumnje da će puleni Dejana Radonjića učiniti sve da im se to ne ponovi.

U slučaju da se ekipi sa Malog Kalemegdana ne dogodi pad koncentracije kao u sudaru sa Megom i opravda očekivanja, postaće po rekordni 22. put šampion Srbije. Takođe, zaokružiće sezonu triplom krunom i tako ponoviti uspeh iz minule takmičarske godine.

Izabrane vesti

Dominirao je branilac trona u premijernom susretu sa Panterima. Gosti su se koliko toliko držali i uvodnoj deonici, već sredinom druge je Zvezda stekla osetnu prednost i na veliki odmor otišla sa 24 poena viška, iako je ubacila samo jednu trojku i to u poslednjim sekundama drugog kvartala.

Po povratku sa pauze domaćin je doživeo peh, posle duela sa Nenadom Nerandžićem povredu levog kolena zadobio je Ostin Holins. Uz pomoć saigrača je napustio teren, ostatak susreta ispratio sa klupe. Uspela je Crvena zvezda i bez Amerikanca da ostvari ubedljiv trijumf, a Dejan Radonjić je istakao da sjajni defanzivac neće pomoći ekipi u drugom meču.

Utakmicu u dvorani Aleksandar Nikolić obeležili su Ognjen Kuzmić sa 17 poena i Nikola Ivanović kojem je asistencija nedostajala za dabl-dabl (13 poena). Sa druge strane su se istakli Danilo Tasić sa 19, Nenad Nerandžić sa 16 i Marko Radonjić sa 14 poena. Zvezda je tako nastavila niz pobeda nad ekipom iz Železnika, pa je upisala i 31. trijumf zaredom u međusobnim okršajima.

Dejan Radonjić je posle duela istakao da će njegova ekipa učiniti sve da do titule dođe u Železniku.

"Slavili smo i idemo u Železnik sa ciljem da završimo sezonu. U ovom trenutku je najbitnije da napravimo dobar pristup i da ne dozvolimo da nam se desi situacija od pre nekoliko dana protiv Mege Mozzart, da izgubimo posle dobre prve utakmice. Nadam se da ćemo i bez Ostina Holinsa biti dovoljno dobri da završimo sezonu", rekao je crnogorski stručnjak.

Stefan Marković je u razgovoru za Mozzart Sport takođe napomenuo da crveno-belima ne sme da se ponovi scenario iz polufinala.

"Оdigrali smo ozbiljan meč, poveli u seriji. Sledi nam drugi duel, nadam se da nećemo ponoviti drugu utakmicu sa Megom. Da imamo isti pristup kao večeras i da završimo posao", istakao je iskusni plejmejker.

FMP je u finale stigao posle 44 dana pauze. Osetilo se to u prvoj utakmici. Pritom je u međuvremenu ostao bez Brajsa Džonsa, dok Geret Nevels nije u poziciji da pomogne saigračima.

"Svestan sam celokupne situacije, našeg stanja i rostera, naravno i snage Crvene zvezde. Nemam nerealna očekivanja, ali želim od mojih momaka da pokažu karakter i čvrstinu koji mislim da su nas krasili cele godine i koji su po mom mišljenju DNK ove ekipe. Očekujem da imamo i veće prisustvo igrača koji na prošloj utakmici nisu bili u dobrom ritmu. Zna se kako FMP igra na domaćem terenu i očekujem da sutra ispravimo sliku koja je bila juče. Mislim da ona može da bude bolja od onoga što smo pokazali", rekao je Nenad Stefanović u najavi revanša i poslednje utakmice Pantera kod kuće u sezoni na izmaku.

Mladi prvotimac tima iz Železnika Nikola Šaranović je takođe govorio o narednom meču i ambicijama sa kojim ekipa pristupa:

"Probaćemo da što pre zaboravimo prvu utakmicu u finalnoj seriji. Velika pauza koju smo imali i odsustvo par igrača iz rostera učinila je da ne odigramo utakmicu na nivou onoga što smo radili cele godine. Crvena zvezda je najbolja ekipa u regionu i želimo da baš protiv nje pokažemo da nismo slučajno u finalu. Pozivam publiku da napuni tribine u FMP Areni, a mi obećavamo bespoštednu borbu do poslednjeg atoma snage", istakao je Šaranović.

SUPERLIGA SRBIJE - FINALE

Nedelja

20.00: (1,85) FMP (hendikep 20,5) Crvena zvezda (1,85) /0:1 u seriji/

* Napomena: Eventualna majstorica u utorak


tagovi

KK Crvena zvezdaFMP ŽeleznikDejan RadonjićStefan MarkovićOstin HolinsNenad StefanovićKošarkaška Superliga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara