Zvezda i Budućnost - 175 dana kasnije

Vreme čitanja: 4min | ned. 13.10.19. | 09:15

Neka u prvom planu bude isključivo košarka

Kompletna finalna serija Jadranske lige ostala je u mraku nemilih, skandaloznih i poražavajućih scena koje su otvorile duboku ranu u regionalnoj košarci. Rane koje 175 dana kasnije, u danu novog susreta Crvene zvezde i Budućnosti (TV Arenasport, 20.00) na mestu gde su se sudarili u majstorici za titulu, nisu ni blizu zarastanja. Štaviše. 

Medijsko nebo u bivšoj SFRJ od juče paraju audio snimci zabeleženi na poslednjoj sednici Skupštine Jadranske lige u Zagrebu, na kojima se mogu čuti pretnje koje je na račun čelnika Crvene zvezde izgovorio prvi čovek Budućnosti Dragan Bokan uz konstataciju "sve će vam biti vraćeno". Umesto košarke, nažalost, u centru pažnje opet su stvari koje nemaju veze sa parketom i igračima, koji bi po pravilu trebalo ipak da budu u glavnim ulogama...

Izabrane vesti

Zbog događaja iz poslednje utakmice prošle sezone, Crvena zvezda je u novu takmičarsku godinu prenela sankciju po kojoj će tribine renovinare dvorane Aleksandar Nikolić biti prazne. I pored izostanka publike Crvena zvezda je apsolutni favorit u novom okršaju zakletih neprijatelja. Dok uprave klubova i dalje ne smiruju strasti, treneri i košarkaši dva tima mislima su usmereni samo na dva cilja - dobru igru i pobedu. 
"Fenerbahče smo ostavili iza sebe, okrenuti smo ekipi Budućnosti i počeli smo pripreme za taj meč već u petak. Igraćemo u istom okruženju kao i meč sa Primorskom, i želimo da igramo na isti način kao i prethodnu utakmicu, tvrdo i čvrsto u odbrani, pridržavajući se dogovora iz svlačionice. Ulazimo polako u ritam koji će biti uobičajen ove sezone i koji će biti još brži i teži kako vreme bude odmicalo. Želimo pobedu i dobar nastavak u regionalnoj ligi", rekao je Milan Tomić.  

Jedan od Zvezdinih heroja u prošlosezonskom plej-ofu Ognjen Dobrić veruje da je velika recka protiv Fenerbahčea došla kao snažna injekcija samopouzdanja pred derbi drugog kola i novu reprizu dva poslednja finala regionalnog takmičenja. 
"Dobro se poznajemo sa ekipom Budućnosti koja je pretrpela određene promene u sastavu, ali je grupa domaćih igrača ostala na okupu. Brzo smo se okrenuli tom meču, i kao što sam rekao još u svlačionici Arene posle Fenerbahčea, vrlo nam je važno da dobijemo tu utakmicu i da na pravi način uđemo u sezonu u ABA ligi", smatra Dobrić.

Budućnost je u Beograd stigla posle poraza od Trenta u Morači, ali i pored nešto slabijeg izdanja u Evrokupu trener Slobodan Subotić veruje da ekipa može da pokaže mnogo više protiv branioca titule.
"Mi moramo da unapređujemo našu igru, da one stvari koje su nam se dešavale protiv Trenta popravljamo. Prva prilika je Beograd. Idemo neopterećeni, šta je bilo u prošlosti - bilo je. Sad je nova sezona i moramo ići dalje. Radili smo na planu mentalne pripreme poslednjih dana, pogotovo sa igračima koji nisu mnogo igrali u prethodnim mečevima. Moramo biti psihološki jači. Neko igra više, neko manje, to je sve relativno. Onima koji su manje igrali treba se pružiti šansa, a one koji su igrali dosta ne smemo 'ubijati' i premoriti jer prvenstvo je tek počelo", konstatuje Subotić.

U redovima crnogorskog šampiona prihvataju ulogu autsajdera, ali to ne znači da će se Budućnost pojaviti na terenu s belom zastavicom u rukama. 
"Mi nismo favoriti u ovom meču, to nije tajna, ali ja idem tamo da pobedim, ekipa ide tamo da pobedi. Zvezda je izuzetan tim. Takav duel nas čini uzbuđenim i motivisanim, da pružimo sve od nas. Znamo šta je na nama i koliko možemo, koliko dobro. Nema straha, niti sumnje u naš kvalitet kod nas. Idemo da pokušamo da trijumfujemo", poručio je novajlija Hasan Martin.

Dosta toga se promenilo u odnosu na duel u aprilu. Zvezda je manje korigovala sastav, otišli su Rivers, Cirbes i Kešelj, dok su Budućnost napustili Vilijams, Bitadze, Gordić, Koti i Erl Klark, Kol, Džekson, Bel... Slobodan Subotić je kreirao roster po svojoj viziji, ali isti na papiru trenutno ne deluje kao takmac koji bi ozbiljnije mogao da ugrozi Crvenu zvezdu. Ali, samo lopta i teren kriju istinu. 

Što se crveno-belih tiče, posle uspeha u meču s Fenerom očekuje se ista reakcija. Odnosno, da ekipa ne „poleti“ i izgubi kompas...

ABA LIGA - 2. KOLO: 

Petak

FMP - Mega Bemaks 98:79
/20:21, 34:19, 19:20, 25:19/

Subota

Primorska - Partizan 68:56
/Heris 17 - Zagorac 10/

Mornar - Igokea 92:78
/Pulen 22 - Stević 15/

Nedelja

17.00: (1,20) Cedevita Olimpija (19,00)  Cibona (5,00) 
20.00: (1,25) Crvena zvezda (17,00)  Budućnost (4,40) 

Ponedeljak

18.00: (1,45) Zadar (15,00)  Krka (3,05) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara