Košarkaši Crvene zvezde i trener Janis Sferopulos (Foto: Starsport)
Košarkaši Crvene zvezde i trener Janis Sferopulos (Foto: Starsport)

Zvezda i protiv Fenera bez Hange i Lazića: Imaju igrače koji mogu da vas “ubiju” ako ih ne branite dobro

Vreme čitanja: 3min | pon. 13.11.23. | 19:31

Crveno-beli otvaraju duplo kolo Evrolige kod kuće protiv ekipe Dimitrisa Itudisa

Košarkaši Crvene zvezde su sinoć savladali Zadar, a već danas se okrenuli pripremi susreta sa Fenerbahčeom u osmom kolu Evrolige, koji je na programu u utorak od 20.45 u Štark Areni.

Crveno-beli su dosad ostvarili dva trijumfa na evrosceni, dok sastav Dimitrisa Itudisa ima pet pobeda, ali je prošle sedmice izgubio upravo u Beogradu od Partizan Mozzart Beta. Svestan je ipak Janis Sferopulos da njegovu ekipu očekuje još jedan težak zadatak, posebno jer bi Marko Gudurić i Nik Kalates mogli da se vrate u tim.

Izabrane vesti

"Čeka nas meč sa veoma dobrim timom, koji je napravljen za Fajnal for. Posle nekoliko mečeva zajedno, moramo da budemo konzistentniji, da igramo dobro u odbrani, jer imaju igrače koji mogu da vas ubiju ako ih ne branite dobro. Što se tiče napada, moramo da igramo zajedno, tražimo najbolje opcije, čitamo šta nam odbrana daje i to pokušamo da iskoristimo. Očekujem pune tribine, da nam navijači daju podršku od prvog do poslednjeg minuta", rekao je Sferopulos.

Marko Simonović se vratio timskim treninzima, ali kapiten Branko Lazić i Adam Hanga su i dalje van stroja, potvrdio je grčki stručnjak, pre nego što se osvrnuo na komplikovan raspored, koji ostavlja malo vremena za pripremu mečeva.

"Svi koji rade u Crvenoj zvezdi, igrači, treneri, svi, znaju da moraju da se bore za svaku utakmicu i daju sve od sebe da dobiju svaku. Tako smo pripremili i ovu utakmicu, nebitno šta je bilo ranije, kao ni šta će uslediti posle. Čeka nas važna utakmica, fokusirani smo na nju, spremamo se kako bi napravili plan. Imamo danas trening, sutra šuterski, kako bi odredili priporitete i spremili se za meč protiv Fenerbahčea", zaključio je Sferopulos.

Džoel Bolomboj otkriva šta će biti od ključnog značaja protiv Fenerbahčea.

"Moramo da im usporimo bekove, Dorsija i Vilbekina. Oni su pokretačka snaga njihove ekipe, ako ih usporimo i otežamo im posao, bićemo u boljoj poziciji da slavimo", istakao je Zvezdin centar, a Dejan Davidovac napomenuo dva aspekta igre turskog tima na koje crveno-beli moraju da obrate posebnu pažnju:

"Očekujemo tešku utakmicu. Ekipa Fenerbahčea je dobro popunjena, ima jak roster, sa velikim ambicijama kao i svake godine. Imaju dosta dobrih individualaca, pre svega njih da zaustavimo. Fizički igraju dobro i dosta trče. Na to najpre moramo da obratimo pažnju".

Davidovac je takođe prokomentarisao naporan kalendar.

"Kako je nama tako je i ostalim ekipama. Nemamo prostora za alibi. Jesmo malo psihički i fizički istrošeni, pre svega jer smo imali šanse da pobedimo u Barseloni, to bi nam mnogo značilo. Nije bilo lako ni u Zadru, bila je velika potrošnja, ali najbitnije da smo pobedili. Spremni dočekjemo Fener".

Dodao je i da se ekipa još prilagođava na zamisli grčkog trenera.

"Tek smo sada uhvatili period da možemo da treniramo. Još je proces prilagođavanja, nema mnogo prostora za treninge, pogotovu kada je ovakav ritam kao sada, nema mnogo vremena osim za oporavak i šuterske treninge. Trudimo se i kroz sastanke i neku priču da se što brže poklopimo", završio je Dejan Davidovac.



tagovi

KK Crvena zvezdaJanis SferopulosDžoel BolombojDejan DavidovacKK FenerbahčeTajler DorsiSkoti Vilbekin

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara