Zvezda ispustila +19 u finalu, Mega čudesnim preokretom do završnog turnira Evrolige

Vreme čitanja: 1min | ned. 28.03.21. | 22:22

Ekipa Dragoljuba Avramovića preokrenula meč na krilima Nikole Jovića - 82:80

Senzacionalan preokret Mege u finalu kvalifikacionog turnira juniorske Evrolige u Železniku. Crvena zvezda je vodila tokom čitavog meča, u trećoj četvrtini bila i na maksimalnih +19 (51:32), ali je sastav Dragoljuba Avramovića napravio pravo malo čudo u poslednjoj četvrtini i došao do velikog slavlja.

Najbolji igrač utakmice i najzaslužniji za slavlje Mege bio je Nikola Jović, koji je meč okončao sa 32 postignuta poena, ali i 12 skokova i sedam asistencija. Najveća podrška bio mu je Nikola Đurišić sa 17 poena i sedam skokova. Crvenu zvezdu su tokom utakmice nosili Ognjen Matović (23 poena, 7 skokova), Nikola Šaranović (19 poena) i Filip Branković (15), ali to nije bilo dovoljno da se zaustavi furiozna završnica meča Avramovićevog tima.

Izabrane vesti

Mega je zategla odbranu u poslednjoj deonici, dozvolila je ekipi Miloša Obrenovića da ubaci samo 12 poena. Prednost crveno-belih se postepeno topila, a Mega je do izjednačenja (73:73) stigla poenima Nikole Đurišića pet minuta pre kraja meča. Da će Avramovićev tim stići do pobede bilo je jasno pola minuta pre kraja, kada je Jović svoj tim prvi put na meču odveo na "plus četiri" (82:78). Domaćin turnira je uspeo samo da ublaži prednost rivala poenima Filipa Brankovića.

Finalni turnir Evrolige igra se u Kelnu od 28. do 30. maja ove godine.


tagovi

Juniorski turnir Evrolige

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara