Fakundo Kampaco protiv Studentskog centra (©ABA League/Crvena zvezda/Đorđe Kostić)
Fakundo Kampaco protiv Studentskog centra (©ABA League/Crvena zvezda/Đorđe Kostić)

Zvezda po Kampacovim notama slomila žilave Studente i ubedljivo slavila

Vreme čitanja: 3min | ned. 19.03.23. | 20:43

Crveno-beli se vratili na pobednički kolosek, Argentinac ponovo centralna figura

Posle iznenađujućeg poraza od Cibone, a potom i neuspeha u derbiju sa Partizan Mozzart Betom, košarkaši Crvene zvezde su u 22. kolu ABA lige dočekali Studentski centar. Nisu briljirali izabranici Duška Ivanovića u prvoj deonici, ali su podizali broj obrtaja kako je meč odmicao. U trećoj deonici su uspostavili kontrolu, a u četvrtoj konačno slomili otpor Podgoričana i upisali ubedljivu pobedu - 90:70.

Tako je tim sa Malog Kalemegdana popravio učinak na 18-3, ali na četiri kola do kraja i dalje gleda u leđa večitom rivalu (19-2). Studenti sa učinkom 10-12 i dalje sede među osam najboljih, ali uz samo pobedu više od Splita (uz bolji rezultat u međusobnim okršajima sa hrvatskim timom).

Izabrane vesti

Fakundo Kampaco je izjednačio najbolji učinak u ABA ligi, pošto je susret okončao sa 23 poena. Pogodio je pet trojki iz devet pokušaja, a ubeležio je i sedam asistencija za ukupan indeks 28.

Nije Ivanović ponovo mogao da računa na Nemanju Nedovića, Ognjena Dobrića i kapitena Branka Lazića, a od 12 igrača koje je uvrstio u protokol, minute nije dobio samo Hasan Martin. Zato je svih 11 košarkaš koji su kročili na teren uspelo da se upiše u listu strelaca, a uz Kampaca je dvocifren bio još samo Stefan Marković sa 11 (3/6 za tri). Na terenu se posle duže vremena našao i Džon Holand i za nešto više od sedam minuta ubeležio isto toliko poena.

U poraženom sastavu 16 poena Danila Tasića, 14 je dodao Flečer Megi, dok je do 10 brojao Tomislav Ivišić.

- ABA liga - 22. kolo -

CRVENA ZVEZDA - STUDENTSKI CENTAR 90:70

(29:26, 17:11, 24:19, 20:14)

Dvorana: Aleksandar Nikolić (Beograd)

Sudije: Denis Hadžić, Tomislav Stapić, Nermin Nikšić

Crvena zvezda: Holand 7, Vildoza 9, Lazarević 3, Kampaco 23 (7 as), Mitrović 7, Martin, Ivanović 6, Ilić 1, Marković 11, Kuzmić 8, Petrušev 8, Bentil 7

Studentski centar: Megi 14, Pavlićević 5, Ivanović 9, Vučeljić, Slavković, Hadžibegović 9, Goranović, Tasić 16, T. Ivišić 10, Z. Ivišić, Drežnjak 7, Dogan

Dobro je otvorila Zvezda, povela sa 9:5, ali je usledio odgovor rivala koji sa sedam vezanih poena stiže do preokreta. Taman što su crveno-beli ponvovo stekli osetniju prednost posle trojke Kampaca (21:16), Tasić, Megi i Pavlićević su ponovo, previše lako, okrenuli rezultat i gosti su serijom 8:0 poveli. Ipak, uspeli su crveno-beli da se konsoliduju u završnici kvartala i posle trojki Markovića i Petruševa stekli tri poena viška pred prvi odmor.

Počela je Zvezda da postavlja stvari na svoje mesto u drugoj četvrtini. Zategla odbranu i zahvaljujući dobroj sekvenci Holanda i Markovića stekla osetniju prednost (37:28) za manje od tri minuta. Prišli su gosti na šest poena zaostatka, ali je potom Kampaco režirao prvi dvocifren višak za crveno-bele. Otišla je razlika i na 13 poena, a Studenti su tek u finišu uspeli da se trgnu i ozbede jednocifren zaostatak posle prvog poluvremena (46:37).

Otvorili su gosti treću četvrtinu trojkom, ali nije to poremetilo crveno-bele. Strpljivo su tražili rešenja, Kampaco je pogađao u idealnim trenucima, nastavio je i Marković sa preciznim hicima s distance, a posle polaganja Nikole Ivanovića domaćin je poveo i sa 16 razlike (70:54).

Vrlo brzo je postalo jasno da ekipa Andreja Žakelja neće imati snage da se vrati u meč. Uspela je da priđe samo na 10 poena minusa, a kada je polaganjem Mitrovića ekipa Crvene zvezde povela sa 80:60, sve je bilo jasno.

ABA LIGA – 22. kolo

Petak:

Split – Mornar 91:80

/Mavra 20 – Pecarski 18/

FMP Železnik – Zadar 112:87

/Mur 31 - Božić 25/

Subota:

MZT - Igokea 78:84

/Mićović 18 - Đorđević 19/

Cedevita Olimpija - Cibona 91:85

/Kapusta 22 - Adams 19/

Nedelja:

Borac Mozzart - Mega 80:86

/Hejl 30 - Đurišić 16/

Crvena zvezda - Studentski centar 90:70

/Kampaco 23 - Tasić 16/

Odloženo:

Budućnost – Partizan Mozzart Bet



tagovi

KK Crvena zvezdaStudentski centarFakundo KampacoDuško IvanovićStefan MarkovićLuka VildozaDžon Holand

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara