Milan Dozet i Marko Kešelj (© MN Press)
Milan Dozet i Marko Kešelj (© MN Press)

Zvezda potvrdila: Dozet je naš novi sportski direktor

Vreme čitanja: 3min | sre. 29.12.21. | 18:22

Promena i na poziciji generalnog

Najavio je Mozzart Sport, potvrdila Crvena zvezda. Aktuleni srpski i regionalni prvak obznanio je promene u rukovodećem kadru i javno saopštio da se Milan Dozet vratio na Mali Kalemegdan. I to na funkciju sportskog direktora.

Odluka o imenovanju Dozeta doneta je na sednici Predsedništva, prvoj u novom sazivu, pošto je u ponedeljak novi petogodišnji mandat poveren doskorašnjem predsedniku Nebojši Čoviću. Dozet je na taj način napredovao, jer je dosad bio član Skupštine kluba i direktor mlađih selekcija, a u narednom periodu biće direktno uključen u rad seniorskog sastava.

Izabrane vesti

Podsetimo, Milan Dozet je od 2001. do 2004. igrao za crveno-bele, učestvovao u osvajanju Kup Radivoja Koraća 2003, bio i na Fajnal foru ABA lige u sezonama 2002/03 i 2003/04, da bi kasnije igrao za Vojvodinu, bio internacionalac u Ukrajini, Grčkoj i na Kipru, a karijeru započetu u Partizanu završio je 2014. u Igokei.

Osim sportskog, dobila je Crvena zvezda i novog generalnog direktora. Tu funkciju je dosad obavljao Filip Sunturlić, a od 1. januara će ga zameniti Nemanja Vasiljević.

„Želeo bih i ovim putem da obavestim sportsku javnost i na prvom mestu pristalice našeg kluba, da sam u dogovoru sa rukovodstvom kluba, predsednikom Nebojšom Čovićem kome dugujem veliku zahvalnost za pruženu priliku i deceniju zajedničkog rada, odlučio da od Nove Godine prestanem da obavljam funkciju generalnog direktora KK Crvena zvezda mts. U prethodnoj deceniji postigli smo svi zajedno mnogo toga za našu Crvenu zvezdu u svakom smislu, na terenu i u organizaciji kluba koji je danas prepoznat i u evropskim i svetskim okvirima, što potvrđuju i mnogobrojne nagrade i priznanja u prethodnom periodu. Koliko god da sam srećan višegodišnjim boravkom u Crvenoj zvezdi, i posebno učinjenim, taj period je bio izuzetno dinamičan i naporan. Zbog toga smatram da je vreme da u Klub stigne nova energija kako bi Klub koji volim i za koji ću svim srcem navijati i u vremenu pred nama, nastavio istim putem i ostvario zacrtane, po pravilu visoke ciljeve. Radeći za Klub koji volim, u sportu koji volim, sa ljudima koje poštujem i volim, imao sam tu sreću i blagoslov da svi zajedno ispišemo neke od najuspešnijih stranica u dugogodišnjoj istoriji KK Crvena zvezda. Ovu priliku iskoristio bih da se zahvalim svim ljudima u klubu, počev od predsednika Nebojše Čovića uz koga sam bio ceo desetogodišnji period i imao privilegiju da radim i dosta naučim, preko najbližih saradnika, trenera, stručnog štaba, igrača i brojnih ljudi sa kojima sam sarađivao tokom jedne decenije. Hvala vam! Konačno, svim našim članovima, članovima naše Skupštine, predsedništva, UO i legendama kluba, svim Zvezdašima želim da se zahvalim na podršci, vernosti i istrajnosti koju su pokazali svih ovih godina i bili neizostavan deo velikih uspeha Crvene zvezde, koja je danas na mestu koje joj i pripada po svojoj istoriji, broju navijača i uspesima koje je postizala u prethodnih 76 godina i gde će nadam se na zadovoljstvo svih nas, biti i u budućnosti. Znam da Crvena zvezda sada neće zastati, već će nastaviti istim putem i ostati najbolja u svakom smislu, siguran sam u to! Nemanji i Milanu želim puno zdravlja, sreće i na prvom mestu uspeha na novim poslovima u klubu koji je danas stabilan i veliki u svakom smislu.“, rekao je na oproštaju Filip Sunturlić.




tagovi

KK Crvena zvezdaMilan DozetABA liga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara