Košarkaši Crvene zvezde sa trenerom Ivanovićem (Foto: MN Press)
Košarkaši Crvene zvezde sa trenerom Ivanovićem (Foto: MN Press)

Zvezda pred novi duel sa večitim rivalom u Podgorici traži nastavak trijumfalnog niza

Vreme čitanja: 4min | ned. 04.12.22. | 11:01

Košarkaši srpskog šampiona gostuju ekipi Studentskog centra u devetom kolu ABA lige

Pobedom nad Virtusom iz Bolonje u 11. rundi Evrolige, košarkaši Crvene zvezde su produžili trijumfalni niz od dolaska trenera Duška Ivanovića na šest utakmica. To je trenutno jedna od najdužih serija među najboljim evropskim klubovima, a priliku da upiše i sedmu recku srpski i regionalni šampion imaće danas od 17.00, kada će u Sportkom centru Morača gostovati Studentskom centru.

Susret devetog kola ABA lige za crveno-bele dolazi manje od 48 sati nakon trijumfa nad Virtusom. Prethodne takmičarske godine su u oba odigrana duela savaldali sastav iz Podgorice koji igra tek drugu sezonu u elitnom regionalnom takmičenju. Zvezda ima učinak 6-1 u ABA ligi, dok je Studentski centar, uz meč više, ima polovičan skor 4-4.

Izabrane vesti

Duško Ivanović je u potpunosti promenio sliku na Malom Kalemegdanu. Pred njegovom ekipom su padali Asvel, Alba, Makabi i Virtus u Evroligi, Cibona i Partizan Mozzart Beta u regionalnom takmičenju. Od klubova koji igraju na međunarodnoj sceni, trenutnu su u boljoj formi samo Turk Telekom sa 11 vezanih pobeda u turskom prvenstvu i Evrokupu, Unikaha sa sedam nanizanih trijumfa u ACB ligi i Ligi šampiona, a od evroligaških ekipa dužom serijom dobrih rezultata može da se pohvali jedino Real Madrid (sedam pobeda u oba takmičenja).

Ostali su crveno-beli još tokom prve četvrtine večitog derbija sa Partizanom minulog ponedeljka bez Nikole Ivanovića, kojeg čeka pauza od jednog do dva meseca jer je pri jednom nezgodnom padu povredio tri rebra. U njegovom odsustvu je protiv Virtusa zablistao Stefan Marković sa vrlo specifičnim izdanjem - dva poena, osam skokova, pet asistencija i dve ukradene lopte za indeks korisnosti 17.

Iako košarkaši Zvezde nisu imali mnogo vremena za odmor, trener Duško Ivanović napominje da to nije najveći problem pred gostovanje u glavnom gradu Crne Gore.

"Mali razmak između dve utakmice ne vidim kao najveći problem, već činjenicu da igramo protiv jedne odlične ekipe. Odličan odabir igrača, odlično su trenirani i vođeni. Igraju modernu, brzu košarku sa mnogo tranzicije i kontranapada, i tu moramo da ih zaustavimo", istakao je iskusni crnogorski stručnjak.

U trijumfu nad vicešampionom Italije minulog petka najbolju partiju u sezoni odigrao je Ognjen Dobrić (20 poena).

"Očekuje nas odlična ekipa, koja igra dobro, sa dobrim sastavom, i odigraće ovaj meč pred svojom publikom i bez pritiska. Neguju brzu košarku, i moraćemo da odigramo čvrsto, energično i zaustavimo ih u pokušajima da dolaze do lakih rešenja i lakih poena. Stoji da nismo imali mnogo vremena između utakmice sa Virtusom i naredne koja nas očekuje, ali osvežićemo se i spremni ćemo dočekati taj meč", rekao je Dobrić pred duel u Morači.

Studenti su i ove sezone sastavili vrlo interesantnu ekipu, a predvodi je Amerikanac Loren Džekson sa 16,9 poena na prvih osam nastupa u Jadranskoj ligi. Mateo Drežnjak takođe igra bitnu ulogu sa prosekom od 13,8 poena, dok je i dalje deo tima odlični šuter Flečer Megi (12,9 poena i 47,2 odsto van linije za tri). Bivši košarkaš FMP-a Danilo Tasić kompletira listu najboljih strelaca Podgoričana, a Nišlija u novom klubu ima prosek od 12,6 poena i 5,5 skokova po meču.

Trener Andrej Žakelj se raduje sudaru sa branioceom trona.

"Jedva čekamo meč sa Zvezdom, jednim od dva evroligaša u ABA ligi. To je jedan od mečeva u kojem možemo biti rasterećeni. Naravno pripremamo se najbolje što možemo a želja i motivacija ne bi trebali da predstavljaju problem. Znamo ko nam je protivnik, nakon promene trenera igraju dosta brže i agresivnije, slavili su u poslednjih šest mečeva, protiv Partizana sa velikom razlikom. Mi radimo dobro, spremamo se i atmosfera je odlična i verujem da možemo da prikažemo dobru utakmicu u nedelju", rekao je Žakelj.

Košarkaše Crvene zvezde posle gostovanja u Podgorici čeka drugi večiti derbi u sezoni, pošto će u 12. rundi Evrolige po prvi put ukrstiti koplja sa Partizan Mozzart Betom u elitnom takmičenju.

ABA LIGA - 9. KOLO

Petak

Zadar - FMP 103:97

/Drežnjak 27 - Frejzer 23/

Subota

Cibona - Cedevita Olimpija 78:90

/Mazalin 22, Smajlagić 19 - Alibegović 20, Adams 19/

Mega - Borac Mozzart 86:74

/Milosavljević 20 - Hejl 21/

Nedelja

17.00: (6,00) Studentski centar (20,0) Crvena zvezda (1,15)

19.00: (1,30) Partizan Mozzart Bet (16,0) Budućnost (3,90)

21.00: (1,17) Igokea (20,0) MZT Skoplje (5,50)

Ponedeljak

18.00: (1,30) Mornar (16,0) Splita (3,90)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK Crvena zvezdaStudentski centarDuško IvanovićOgnjen DobrićStefan Marković

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara