Igrači Crvene zvezde (©Star Sport)
Igrači Crvene zvezde (©Star Sport)

Zvezda traži utehu u Kopru

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.11.20. | 08:42

Sledeći rival je poslednjeplasirana Primorska

Priliku da ostvari šestu uzastopnu pobedu u Jadranskoj ligi i utopi tugu zbog teškog poraza od Bajerna u Minhenu košarkaši Crvene zvezde imaće u Kopru, gde će od 17 časova odmeriti snage sa Primorskom.

Noć posle Bajerna i doručka ekspedicija Crvene zvezde autobusom se zaputila ka Kopru, odakle će momentalno krenuti put Beograda kako bi ekipa samo promenila radna odela i krenula u realizaciju komplikovanog transfera do Vilerbana gde će već u sredu igrati utakmicu sedmog kola Evrolige. Prvu od dve planirane za sedmicu pred nama.

Izabrane vesti

Do Asvela ima još mnogo toga da se izdešava, Zvezda samo 40 sati posle Bajerna ima obavezu u dvorani Bonifika.

“Primorska je tim koji je pretrpeo velike promene u odnosu na prošle sezone, pa i sa te strane treba posmatrati da nisu iskazali pravi potencijal. To je tim u kome ima dobrih igrača, imaju neku svoju ideju u igri i miks su iskusnih i mladih igrača koji žele afirmaciju. Očekujem da će u nastavku sezone sigurno igrati bolje bez obzira na sadašnji pogled na tabelu,a na nama je da odigramo ozbiljno ovaj meč uz puno poštovanje protivnika i dođemo do bodova“, rekao je Saša Obradović koji će verovatno i za ovaj susret odmoriti nekog od standardnih prvotimaca kako ne bi došlo do ranog zamora materijala.

Marko Jagodić Kuridža je svojevremeno sa Primorskom prošao put od drugoligaša do najvećeg hita Jadranske lige prošle sezone. Sa velikim uspehom branio je boje Primorske, ali od tada mnoge stvari su se promenile u redovima kluba iz Kopra... Od sponzora, preko trenera, do igrača...

“Jasno je da smo favoriti u ovoj utakmici, bez obzira na to što smo sinoć odigrali težak meč u Minhenu i što nas ovaj očekuje već u nedelju popodne. Ušli smo u izuzetno težak ritam, ali ćemo se truditi da sve izdržimo na pravi način. Za Kopar i Primorsku me vezuju lepe uspomene, nije to ove sezone tim iz nekog prethodnog perioda, ali zaslužuju poštovanje. S druge strane nije lako igrati utakmice u kojima ste proglašeni velikim favoritom. Tu ima dobrih igrača, imaju svoj kvalitet, nemaju šta da izgube i moraćemo da odigramo vrlo ozbiljno ako želimo da nastavimo da pobeđujemo u ABA ligi“, istakao je Jagodić Kuridža.

Primorska je jedini tim Jadranske lige koja u dosadašnjih pet kola nema nijednu pobedu. Jasno je i treneru Andreju Žakelju da Crvena zvezda nije takmac protiv kojeg se traži prvenac. Pogotovo ne kada su crveno-beli s pola snage dosad pregazili sve rivale...

“Čeka nas utakmica protiv evroligaša, koji od starta sezone igra na visokom nivou. Žao mi je što neće biti navijača, da osete kako je to igrati protiv tima iz Evrolige, ali mi moramo da budemo maksimalno fokusirani na utakmicu. Daćemo sve od sebe, da se prikažemo u što boljem izdanju i pružimo jak otpor“, poručio je Žakelj.

Crvena zvezda je u dosadašnjem toku prvenstva rivale dobijala sa prosečnom razlikom od 26,2 poena. Ako ne bude većih iznenađenja, nešto slično očekuje se i u Kopru.

ABA LIGA – 6. KOLO

Petak

Borac – Mega 83:97

Subota

Krka - Mornar 74:84

/Barič 19 - Smit 22/

Partizan – Zadar 78:63

/Dangubić 15 – Mavra 13/

Nedelja

17.00: Primorska - Crvena zvezda

21.00: (1,80) Split (14,5) Cibona (2,15)

***kvote su podložne promenama

ODLOŽENO

Igokea – Budućnost

FMP - Cedevita



tagovi

PrimorskaSaša ObradovićMarko Jagodić Kuridža

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara