Nemanja Nedović i Aleksa Novaković (Foto: MN Press)
Nemanja Nedović i Aleksa Novaković (Foto: MN Press)

Zvezda trojkama slomila Borac Mozzart, Vildoza, Nedović i Kampaco zakazali derbi u polufinalu Kupa

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.02.23. | 19:34

Čačani se držali u prvom poluvremenu, ali poklekli pred rafalom crveno-belih

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Niša)

Opravdali su košarkaši Crvene zvezde ulogu apsolutnog favorita u okršaju sa Borac Mozzartom i sigurnom pobedom izborili plasman u polufinale Kupa Radivoja Koraća, gde će u petak od 21.00 još jednom odmeriti snage sa večitim rivalom - Partizan Mozzart Betom. Iako je sastav iz Čačka odlično otvorio utakmicu, držao se vrlo dobro u prvih 20 minuta, isplivala je razlika u kvalitetu na površinu u trećoj deonici, kada su košarkaši Zvezde trojkama otvorili vrata ka pobedi, a onda u poslednjem periodu došli do ubedljivog trijumfa - 89:64.

Izabrane vesti

Polako je Zvezda palila motore, morao je Ivanović da baci najjače karte na sto već u prvom kvartalu, pa su Nemanja Nedović, Luka Vildoza i Fakundo Kampaco delili parket. Ubitačni trio tima sa Malog Kalemegdana je napravio veliku seriju i pokrenuo branioca Kupa, ali Čačani su pružali dobar otpor do velikog odmora. Ipak, u trećoj deonici su se Nedović, Vildoza i Dobrić raspucali i sa po dve trojke utabali stazu ka pobedi. U poslednjih 10 mintua razlika je brzo otišla i na preko 20 poena, te su crveno-beli rutinski priveli meč kraju.

Osmostrukog osvajača Žućkove levice je do pobede sa 18 poena, uz samo jedan promašaj iz igre (indeks 25) vodio Vildoza. Nemanja Nedović se zaustavio na 13 poena, dok je do 11 brojao Filip Petrušev.

Fakundo Kampaco je uz 10 poena ubeležio i šest asistencija, dok je do 10 brojao i Ognjen Dobrić.

Kod Borca su po 14 poena ubacili Đorđe Gagić i Marko Radonjić, dok 13 je brojao Hanter Hejl, dok se na 11 poena zaustavio Diante Boldvin.

- Kup Radivoja Koraća (četvrtfinale) -

CRVENA ZVEZDA - BORAC MOZZART 89:64

(17:19, 18:12, 29:17, 25:16)

Dvorana: Čair (Niš)

Sudije: Ninković, Vesković, Hadžić

Crvena zvezda: Vildoza 18, Lazarević, Kampaco 10, Mitrović 4, Lazić 5, Martin 6, Dobrić 10, Ilić 4, Nedović 13, Marković 6, Kuzmić 2, Petrušev 11

Borac Mozzart: Boldvin 11, Ćurčić 3, Glišić, Nikolić 3, Tomašević 6, Gagić 14, Kočović, Novaković, Radonjić 14, Hejl 13

Posle četiri vezana poena Petruševa na startu susreta, Borac je preko Đorđa Gagića snažno odgovorio. Na krilima odlične igre bivšeg centra Partizana, koji je ubacio i jednu trojku, došao do prednosti 17:6 već sredinom uvodnog perioda. Usledio je tajm-aut Duška Ivanovića posle kojeg su se crveno-beli uozbiljili i počeli da tope zaostatak. U jednom trenutku na parketu su se našli Vildoza, Nedović i Kampaco, pa se ekipa iz Čačka našla u problemu. Ipak, Borac je sačuvao višak pred prvi odmor, iako je Zvezda zatvorila kvartal serijom 11:2.

Odmah na startu druge deonice Kampaco je pogodio trojku i crveno-beli su ponovo stigli do vođstva. Trudio se Borac da odgovori i uspeo je da zaustavi krvarenje, ali Zvezda je čuvala višak. Povela je potom i sa plus osam u završnici prvog poluvremena, ali nije uspela da dođe do dvocifrenog viška. Dobro se držao Borac, da bi Tomašević u poslednjem minutu trojkom sveo zaostatak na samo četiri poena pred veliki odmor - 35:31.

Otvorio je Nedović drugo poluvreme trojkom i najavio kišu. Usledile su dve Vildozine, koji je vezao 11 poena, a onda još jedna njegova za 51:36 sredinom trećeg perioda. Činilo se da Borac posustaje, nakratko je odgovorio dalekometnom paljbom, pre nego što je Dobrić ubacio još dva šuta sa distance za 59:42. Držala se Zvezda na višku od oko 15 poena, pa je i poslednji predah dočekala sa 64:48.

Vrlo brzo je postalo sve jasno u odlučujućem periodu. Zvezda je vezala osam poena i posle Markovićeve trojke povela sa 75:51. Nije Borac više mogao da odgovori, crveno-beli su rutinski priveli meč kraju i zakazali četvrti ovosezonski večiti derbi u polufinalu Kupa.


KUP RADIVOJA KORAĆA - ČETVRTFINALA

Sreda:

Partizan Mozzart Bet - Spartak Subotica 91:69

/Lesor 17 - Bojić 17/

Mega - Vojvodina 75:62

/Rori 13 - Beslać 23/

Četvrtak:

Crvena zvezda - Borac Mozzart 89:64

/Vidloza 18 - Radonjić, Gagić 14/

21.00: (1,85) FMP Železnik (hendikep -23,5) Metalac Valjevo (1,85)

POLUFINALE

Petak u 17.00 i 21.00

FINALE

Subota u 21.00


tagovi

KK Crvena zvezdaBorac MozzartDuško IvanovićDejan MijatovićNemanja NedovićLuka Vildoza

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara