Ostin Holins i Andrija Grbović (©Starsport)
Ostin Holins i Andrija Grbović (©Starsport)

Zvezda u majstorici traži plasman u deseto, Mega Mozzart u drugo uzastopno finale Superlige

Vreme čitanja: 4min | uto. 14.06.22. | 10:28

Večeras pada odluka o drugom finalisti

Košarkaši Crvene zvezde su posle iscrpljujuće serije sa Partizanom u finalu ABA lige i velike pobede ubedljivo savladali ekipu Mege Mozzart na startu polufinala Superlige Srbije (114:78). Ipak, mlada ekipa Vladimira Jovanovića je pokazala zube, odlično odreagovala na težak poraz i u drugom susretu izborila majstoricu (77:70). Odluka o plasmanu u finale pašće večeras (18.30, dvorana Aleksandar Nikolić), a pobednik trećeg duela će se za trofej boriti sa ekipom FMP-a (prva utakmica finala 17. juna, igra se na dve pobede).

Crveno-beli su uspeli da odbrane Kup Radivoja Koraća i titulu u Jadranskoj ligi, pa su u pohodu na novu triplu krunu. Šestostruki uzastopni šampion Srbije večeras igra za plasman u 10. vezano finale domaćeg prvenstva, dok bi se Mega, ukoliko priredi veliko iznenađenje u Pioniru, drugi put zaredom borila za nacionalni trofej.

Izabrane vesti

Zvezda je oba duela sa Megom odigrala bez najkorisnijeg igrača ABA lige Nikole Kalinića i tek pred početak utakmice će se znati da li će reprezentativac Srbije biti u sastavu za majstoricu. Podsetimo da je Nejt Volters napustio ekipu, kao i da se na parket vratio Majk Cirbes.

Na startu polufinalne serije ekipa Dejana Radonjića je rafalnom paljbom najavila rutinski prolaz dalje, ubacila 22 trojke, ali je kao gost zaustavljena. Izdao je šut crveno-bele, ubacili su svega osam trojki iz 32 pokušaja (25 odsto), iako su Ognjen Dobrić i Ostin Holins isporučili svoje (3/6 i 3/7 sa distance).

Jovanovićeva četa je sa druge strane pokazala ozbiljan karakter, nije se predavala ni kada je zaostajala 15 poena. Hrabro se suprostavila najboljem timu u regionu i predvođena Matejem Rudanom (18 poena i 18 skokova), Samsonom Ružencevim (23 poena) i Aleksom Uskokovićem (14 poena, osam skokova i pet asistencija) stigla do preokreta i velike pobede.

Dejan Radonjić nije bio zadovoljan pristupom svojih izabranika, za koje je rekao "da nisu došli da igraju meč". Večeras očekuje reakciju.

"Da u trećoj utakmici odigramo potpuno drugačije i mnogo bolje nego što je to bilo u nedelju", poželeo je trener crveno-belih.

Nedostajao je Zvezdi u drugoj utakmici i doprinos Nikole Ivanovića. Iskusni crnogorski košarkaš je u ubedljivom trijumfu učestvovao sa 25 poena, ali je na parketu Mege Mozzart ubacio samo devet.

"Moramo mnogo bolje, sa više energije, nego u drugoj utakmici. Želimo plasman u finale, a za to će nam biti potrebna mnogo bolja i potpuno drugačija utakmica od one koje smo odigrali u nedelju", rekao je plejmejker šampiona Jadrana pred majstoricu.

Ulaz na odlučujuću utakmicu polufinala plej-ofa Superlige Srbije između košarkaša Crvene zvezde i Mege Mozzart je besplatan, a aktuelnim šampionima će to biti 74. zvanična takmičarska utakmica u sezoni na izmaku.

Trener Mege Vladimir Jovanović istakao je da očekuje tešku utakmicu, ali i da se rad njegove ekipe vidi na terenu, bez obzira na rezultat.

"Ne postoji posebna priprema za majstoricu protiv Crvene zvezde, sve što bismo dodatno rekli bi moglo da stvori kontraefekat našoj mladoj ekipi. Hala Aleksandar Nikolić, publika, Zvezda, sve je to i više nego dovoljno za motivaciju moje ekipe. Moja uloga se sastoji u tome da im objasnim da je to utakmica kao i svaka druga, isti je teren, ista su pravila i posle tog uvodnog emotivnog naboja koji će sigurno da postoji kao što je postojao i na prethodnoj utakmici, voleo bih da odigraju taj meč kao što su odigrali i prethodni. To će biti daleko teže, hala Aleksandar Nikolić je daleko teža ne za nas samo, već i za daleko kvalitetnije i iskusnije timove. Očekujem tešku utakmicu, ali i da budemo pravi, da se naš rad vidi na terenu, bez obzira na krajnji rezultat", izjavio je trener Mege Mozzart.

Bivši igrač tima sa Malog Kalemegdana Boriša Simanić je u porazu bio jedan od najboljih u redovima Mege sa 15 poena, dok ga je Rudan zasenio u pobedi (šest poena u drugom susretu).

"Sigurno je da nas očekuje izuzetno teška utakmica. Drago mi je što je posle jako teškog poraza u hali Aleksandar Nikolić moja ekipa uspela u drugoj utakmici da odgovori Crvenoj zvezdi na čvrstu igru i dođe do pobede. Očekujemo svakako njihovu reakciju, a na nama je da ponovimo čvrstinu u igri i želju sa druge utakmice, kao i da ne dozvolimo velike padove u igri, što bi protivnik kao veoma iskusna i kvalitetna ekipa, umeo da kazni", rekao je Simanić.


SUPERLIGA SRBIJE - POLUFINALE (TREĆI MEČ)

Utorak

18.30: (1,85) Crvena zvezda (hendikep -17,5) Mega Mozzart (1,85)


tagovi

KK Crvena zvezdaMega MozzartDejan RadonjićOgnjen DobrićVladimir JovanovićBoriša Simanić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara