Zvezda u pregovorima sa Amerikancem iz Grčke: Hol je blizu (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | uto. 16.06.20. | 14:26

Pregovori su u poodmakloj fazi

Crvena zvezda je blizu dovođenja prvog pojačanja u letnjem prelaznom roku, saznaje MOZZART Sport. Tamo gde je stao Lorenzo Braun, trebalo bi da nastavi američki plejmejker iz grčkog Promiteasa Lengston Hol, sa kojim su pregovori u poodmakloj fazi.

Transfer iskusnog organizatora igre je blizu realizacije, ali daleko od toga da bi njegovim dolaskom rotacija Saše Obradovića na mestu plejmejkera bila popunjena. Navodno, novi trener crveno-belih želi da u redove aktuelnog jadranskog šampiona dovede još jednog plejmejkera, sa iskustvom igranja u Evroligi i Evrokupu.

Izabrane vesti

Amerikanac rođen 1991. godine je poznat hroničarima košarke u regionu. Pre tri godine je igrao za Cibonu, ali se u Zagrebu zadržao tek nekoliko meseci, pošto je tadašnja uprava Cibone procenila da ne može mnogo da pomogne klubu.

Iz Cibone je prešao u Promiteas sa kojim je ove sezone izborio plasman u četvrtfinale Evrokupa, ostvarivši prosek od 11.4 poena i 5.7 asistencija po meču.

Najbolji meč odigrao je u poslednjem kolu Top 16 faze kada je Ludvigsburgu ubacio 20 poena (5/6 za 2p, 2/2 za 3p) uz 8 asistencija. Igrao je i za Pistoju, Kantu, Bon i KoloS.

Dolazak Hola trebalo bi samo da b ude početak uzbudljivog prelaznog roka u Crvenoj zvezdi. Kao što je mnogo puta rečeno fokus će biti na domaćim igračima, ali poziciju plejmejkera popuniće stranci. 



tagovi

Saša ObradovićLengston Hol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara