Aleksander Balcerovski (Foto: FIBA)
Aleksander Balcerovski (Foto: FIBA)

Zvezda u usponu Evrokupa naredne sezone u dresu Mege

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.07.21. | 13:12

Ekipa Vladimira Jovanovića dobija pojačanje iz Gran Kanarije

Kako je i zvanično obelodanjeno od strane kluba, taletnovani Poljak Aleksander Balcerovski novo je pojačanje Mege. Ovaj 20-godišnji košarkaš će dres vicešampiona Srbije nositi u narednoj sezoni, kao pozajmljeni igrač španske Gran Kanarije.

Balcerkovski tako u Megu stiže kao zamena za crnogorskog reprezentativca Marka Simonovića, koji se posle sjajne sezone seli u NBA, gde će potpisati višegodišnji ugovor sa Čikago Bulsima.

Izabrane vesti

Ovaj 216 centimetara visoki centar je profesionalnu karijeru i počeo na Kanarima pre četiri godine, a u sezoni za nama je proglašen za najboljeg mladog igrača Evrokupa. Beležio je 6,5 poena i 3,7 skokova po meču (procenat šuta za dva 65,6 odsto), pa je poneo i zvanje Zvezde u usponu drugog najkvalitetnijeg evropskog takmičenja.

U ACB ligi je prosečno upisivao 5,1 poena po utakmici, a član je i seniorske reprezentacije Poljske, za koju je nastupao na Mundobasketu 2019. godine, kao i na nedavno okončanim kvalifikacijama za Olimpijske igre. Na kvalifikacionom turnir u Kaunasu je na tri susreta u proseku upisivao 11,7 poena i tri skoka po meču.

Megu su ovog leta napustili Marko Kljajević, Aleksandar Langović i Mihailo Jovičić, koji su se preselili u Podgoricu, kao i Dragan Milosavljević (Bursa) i Stefan Momirov (Kolosos), dok je Milenko Tepić otišao u penziju. Simonović je takođe na izlaznim vratima (Čikago), dok će sudbine Filipa Petruševa, Karla Matkovića i Malkolma Kazalona biti poznate tek nakon NBA drafta.

Pre Balcerovskog su u redove ekipe Vladimira Jovanovića stigli Nikola Kočović iz Borca, Mladen Vujić iz Vojvodine i Matej Rudan, koji je stigao na pozajmicu iz minhenskog Bajerna.



tagovi

Gran KanarijaKK MegaAleksander Balcerovski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara