©KK Crvena zvezda
©KK Crvena zvezda

Zvezda umalo okrenula Monako u završnici, Džejms odveo Obradovićevu ekipu do pobede

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.09.22. | 21:10

Odličan meč u Antaliji i prvi poraz crveno-belih na pripremama

Košarkaši Crvene zvezde nalaze se u Turskoj gde će odigrati nekoliko kontrolnih mečeva u sklopu priprema za nastupajuću sezonu. Četa Vladimira Jovanovića je u Antaliji najpre ukrstila koplja sa Monakom i posle 40 minuta interesantne borbe pretrpela prvi poraz ovog leta - 88:93 (20:24, 20:23, 23:30, 25:16).

Crveno-beli su većim delom susreta bili u zaostatku, ali se nisu predavali. Zategli su odbranu u poslednjoj četvrtini i istopili dvocifrenu prednost rivala. Bili su na pragu preokreta u poslednjim trenucima, ali je Majk Džejms preuzeo odgovornost, postigao ključnu trojku u poslednjem minutu, doneo ekipi Saše Obradovića ključnu prednost i pobedu.

Izabrane vesti

Jovanović je prilično ravnomerno raspodelio minutažu, svi su dobili priliku sem Dalibora Ilića. Nosila se Zvezda odlično sa veoma snažnim rivalom koji pored Džejmsa u svojim redovima ima i zvezde Evrolige poput Džordana Lojda, neumornog defanzivca Džona Brauna, iskusnog Adrijana Moermana i vrhunske atlete kao što su Alfa Dijalo, Džeron Blosomgejm, Donta Hol.

Posle prilično ravnopravne borbe u prve dve deonice, Monako je osetniju prednost stekao tek u trećem kvartalu. Stekli su Obradovićevi puleni i 16 poena viška, ali se srpski šampion nije predavao. Serijom 11:0 sveo je zaostatak na samo dva poena i ušlo se u dramatični završnicu gde je ključnu ulogu ipak odigrao Džejms.

Od Zvezdinih igrača samo se Nikola Ivanović nije upisao u listu strelaca (prvi meč posle povrede), a izdvojio se Ognjen Dobrić sa 18 poena. Po 11 su dodali Filip Petrušev i Stefan Marković, a perfektan je bio Stefan Lazarević - 10 poena (3/3 iz igre, 2/2 sa linije penala), pet skokova, četiri asistencije i dve ukradene lopte. Ben Bentil je postigao 10 poena, dok je Džejlen Adams ubacio devet, uz tri završna dodavanja. Sa timom nije otputovao Nemanja Nedović, a nisu se skidali Nikola Topić i Ognjen Kuzmić.

Sa druge strane 20 poena Džejmsa, po 13 su ubacili Lojd (7as) i Donta Hol, dok je do 12 (6sk) brojao Blosomgejm.

Košarkaše Crvene zvezde čeka dan odmor, pa utakmica sa Jenisejom u petak, a u nedelju i susret sa Lokomotivom Kubanj iz Krasnodara.

Crvena zvezda: Holand 6, Lazarević 10, Adwams 9, Mitrović 6, Lazić 3, Martin 4, Dobrić 18, Ivanović, Ilić, Marković 11, Petrušev 11, Bentil 10

Monako: Braun 5, Lojd 13, Blosomgejm 12, Dijalo 8, Moerman 8, Motejunas 5, Utara 9, Strazel, Nadolni, Hol 13, Džejms 20


tagovi

KK Crvena zvezdaKK MonakoVladimir JovanovićSaša ObradovićOgnjen DobrićStefan MarkovićFilip PetruševBen Bentilmajk džejmsDžordan Lojd

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara