Zvezdan Mitrović i Miško Ražnatović (© MN Press)
Zvezdan Mitrović i Miško Ražnatović (© MN Press)

Zvezdan Mitrović novi trener Galatasaraja

Vreme čitanja: 1min | uto. 09.05.23. | 18:28

Cilj je plasman u plej-of, u Istanbulu ga čekaju Ristić i Enis

Zvezdan Mitrović se vraća na scenu nakon rastanka sa Monakom. Prema pisanju turskih medija Crnogorac je potpisao ugovor do kraja sledeće sezone (mada nije još potvrđeno) nakon što je Galatasaraj otpustio Andeasa Pistiolisa. Grk je produžio ugovor u novembru prošle godine sa turskom ekipom, ali je dobio otkaz usled serije loših rezultata oličenih u činjenici da je Galatasaraj ispao iz Top 16 FIBA Lige šampiona i trenutno je na 12. mestu u domaćem šampionatu.

Zvezdan Mitrović je prethodno najviše uspeha imao tokom dva mandata u Monaku. U prvom ga je uveo iz Druge lige u elitu i triput uzastopno osvojio Kup Francuske; u drugom je u sezoni 2020/21 osvojio Evrokup i obezbedio plasman u Evroligu, kad je dobio nagradu za trenera godine u Evrokupu.

Izabrane vesti

U istoj državi dokazao se i za kormilom Asvela, sa kojim je u sezoni 2018/19 uzeo duplu krunu. U Francuskoj je tri puta proglašen za najboljeg trenera sezone. Trenirao je i crnogorski državni tim sa kojim je uspeo da izbori plasman na Mundobasket u Kini 2019.

Sa Galatom će Mitrović pokušati da na poslednja dva meča protiv Merkezefendija i Manise izbori plej-of. U klubu će ga dočekati bivši igrač Zvezde Dilan Enis, srpski reprezentativac Dušan Ristić kao i bivši igrač Mornara Deron Fets Rasel. Mitrović bi tek sledeće sezone imao odrešene ruke da skroji tim po svojoj meri.



 


tagovi

Zvezdan MitrovićKK Galatasaraj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara