Zvezdi vraćen bod, moguć novi termin za utakmicu u Podgorici

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.01.20. | 12:18

Odluka sada na Predsedništvu ABA lige

Utakmica Budućnost – Crvena zvezda u Podgorici i dalje nije zvanično registrovana rezultatom 20:0 i velike su šanse da se to i ne dogodi! Štaviše, na osnovu odluke Komisije za žalbe ABA lige stiče se utisak da čelnici takmičenja traže datum da se ta utakmica ipak odigra na terenu, a ne za zelenim stolom.

Komisija je danas objavila odluku povodom žalbe Crvene zvezde na prvobitnu odluku da se meč registruje rezultatom 20:0 i da im dodatno bude oduzet bod. Odluka glasi da se Zvezdi vraća taj prvobitno oduzeti bod, ali još interesantniji je deo koji najavljuje da će se meč možda, ipak, odigrati.
Novčana kazna iz stava I izreke i obaveza KK Crvena zvezda mts da snosi troškove organizacije, te dolaska sudija i delegata na utakmica 13. kola ABA lige Budućnost Voli – KK Crvena Zvezda mts će ostati na snazi ukoliko nadležni organi ABA lige ne donesu odluku o novom terminu utakmice“.

Izabrane vesti

To, u prevodu, znači da je lopta prebačena u dvorište Predsedništva ABA lige, koje će doneti definitivnu odluku da li će se tražiti datum za odigravanje utakmice ili će biti registrovana rezultatom 20:0, što sada deluje manje verovatno.

Odlukom Komisije za žalbe, smanjena je i finansijska kazna crveno-belima sa 20.000 na 15.001 evro, a ukinuta i odluka da Zvezda mora da plati troškove organizacije neodigrane utakmice.

Meč u Podgorici nije odigran zato što Crvena zvezda nije doputovala u glavni grad Crne Gore, jer je bila takva procena čelnika kluba, da bezbedonosni uslovi za utakmicu nisu dobri zbog napete situacije u susednoj državi nakon izglasavanja Zakona o slobodi veroispovesti i velikog narodnog bunta.

S druge strane, čelnici Budućnosti i ABA lige su smatrali suprotno, te je prvobitna odluka rukovodstva takmičenja bila da se utakmica registruje rezultatom 20:0 za Podgoričane i da Zvezdi bude oduzet bod.

Foto: Starsport

 

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara