Volden (© Star sport)
Volden (© Star sport)

Zvezdinih 13 za Novi Sad: Bez Voldena, Noka, Koloma, Hola i O’Brajanta

Vreme čitanja: 1min | uto. 09.02.21. | 14:05

Određen tim crveno-belih za finalni turnir Kupa Koraća

Napašće Crvena zvezda pehar Kupa Radovoja Koraća bez petorice stranaca. Crveno-beli su u kancelariju Košarkaškog saveza Srbije prosledili spisak košrkaša na koje trener Dejan Radonjić računa na završnom turniru masovnijeg takmičenja, a na njemu nema nekih od nosilaca igre.

Konkretno, stručni štab neće moći da računa na Amerikance Korija Voldena, Lendrija Noka, Lengstona Hola i Džonija O’Brajanta, te Španca Kina Koloma. Njih je prisustvo virusa korona – zbog koje ekipa nije igrala evroligašku utakmicu sa Žalgirisom – izbacilo iz stroja. Izvesno je da se bez njih šanse ekipe sa Malog Kalemengdana značajno manje nego da je kompletna.

Izabrane vesti

Od stranaca su prijavljeni Duop Rit i Džordan Lojd.

Crveno-bele će u Novom Sadu predstavljati 13 igrača: Dejan Davidovac, Branko Lazić, Ognjen Kuzmić, Dop Rit, Aleksa Uskoković, Ognjen Dobrić, Boriša Simanić, Marko Jagodić Kuridža, Aleksa Radanov, Džordan Lojd, Marko Simonović, te mlade snage Nikola Šaranović i Milutin Vujičić.

Krilo Šaranović je rođen 2003. godine i u Juniorskoj ligi Srbije je ove sezone beležio prosečno 11,9 poena i 8,4 skoka, dok je plej Vujičić (2002) u istom takmičenju ostvario učinak od 12,3 poena i 5,7 asistencija po meču.

Završni turnir Kupa Radivoja Koraća na programu je od 11. do 14. februara u dvorani SPENS. Crvena zvezda se u četvrtfinalu sastaje sa Radničkim, u petak od 21 čas.


tagovi

ABA ligaKori VoldenDžoni O'BrajantLendri NokoKino KolomLengston Hol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara