Džejlen Braun (©AFP)
Džejlen Braun (©AFP)

Zvižduci i negodovanje sa tribina, Harden gledao sramotu File! Boston sa 25 trojki do zapanjujućih +48 (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 16.02.22. | 04:01

Tejtum i Braun se poigravali, ovakva bruka Seventisiksersa se ne pamti! Gosti imali više trojki, no domaćin pogodaka iz igre

Kolega sa televizije Arenasport Edin Avdić dao je savršenu opservaciju: "U Filadelfiji je boks jedan od omiljenih sportova, a ovo je bio klasičan nokaut". Ako biste u najkraćim crtama želeli da pročitate objašnjenje onoga što se noćas desilo u Vels Fargo Centru, kako je Boston razmontirao istorijskog rivala Filadelfiju, dovoljno je da pročitate ovu rečenicu. Za nešto više, pre svega treba da naglasimo da je konačna razlika iznosila 48 poena, maksimum je bio 51, uz rezultat 135:87 (32:22, 37:20, 32:16, 34:29).

Ovo što je Boston napravio pred Džejmsom Hardenom i ogorčenom publikom na tribinama zaista je teško objasniti. Bio je i te kako kritikovan Ime Udoka zbog nekih poteza koje je pravio tokom sezone i pre svega nedostatka šuterskog kvaliteta, ali posle devete vezane pobede i pogotovo igre u gradu tradicionalno ljutog takmaca, niko više ne sme da mu prigovori ništa. Džejms Harden je uoči susreta udario gong na umanjenu repliku Zvona slobode sa željom da vidi njegove nove saigrače kako prekidaju trijumfalni niz protivnika. Umesto toga gledao je pravu sramotu Filadelfije i gotovo nezapamćen odnos snaga na parketu.

Izabrane vesti

Seltiksi su gledaoce doveli do stanja crvenog usijanja. Takvo nezadovoljstvo odavno nije viđeno u gradu Rokija Balboe, zvižduci i povici negodovanja, najviše možda iz razloga što vam niko ne bi rekao da bi prihvatio ovakav udarac baš od Bostona...

Prilično je zanimljiv način na koji je Boston u paramparčad razneo Filu. Ako vratimo film unazad na uvodnu fazu sezone, setićemo se da Boston nije baš briljirao u šutu sa distance, a sada se iz granitne odbrane koju igraju Udokini puleni rađaju utakmice sa dobrim procentima šuta. Večeras je bilo, u najmanju ruku – brutalno! Čak 25 hitaca van linije 7,24 metara za novi rekord franšize. Uz 45 pokušaja to je više nego respektabilnih 55,6 odsto uspešnosti. I samo četiri trojke manje od apsolutnog rekorda Milvokija u strašnoj pobedi nad Majamijem (144:97) od pre godinu i kusur.

Pet puta Džejlen Braun, po četiri Džejson Tejtum i Grent Vilijams, Sem Hauzer i Eron Nismit po tri uspešna šuta! Posebno impresivan je podatak da je Džejlen Braun prvo poluvreme završio sa briljantnih 5/5 sa distance, iako je do februara za tri šutirao tek 16 odsto. Odigrao je Braun partiju sezone već posle dve četvrtine kada je na svom kontu imao 26 poena! Zajedno sa Tejtumom koji je tada dopisao 16 poena maltretirao je Filadelfiju, a sve je polazilo iz odbrane koja je zaista na top nivou u poslednje vreme. Još kada bi se malo popravili procenti šuta, Boston bi mogao da napravi svašta u nastavku sezone.

Braun i Tejtum su se poigravali sa protivnikom u nastavku susreta. U jednom trenutku je njihova dominacija bila tolika da su duboko u trećoj deonici imali zajedno više poena (57) nego ceo tim Seventisiksersa kod rezultata 96:56! Braun jeste kasnije pokvario savršen procenat šuta za tri sa dva promašaja, ali to više nikom nije ni bilo važno, sigurno ne ni njemu. Kada je bio siguran da je razlika dovoljno velika, Tejtum je počeo da bira teške pozicije za šut kako bi malo začinio stvari i uspevao je da pogodi. Baš kao Braun u prvom poluvremenu kada je sipao čak i preko ruku dvojice protivnika, tako je Tejtum učinio preko jednog rivala, ali iz naskoka unazad... Jednostavno, moglo mu se.

Boston je utakmicu završio tako da se u listu strelaca nije upisao samo Luk Korne. Braun je imao 29 poena (10/17 iz igre, 5/7 za tri), uz osam skokova i tri asistencije. Tejtum je dodao poen manje uz 12 uhvaćenih i šest podeljenih lopti. Grent Vilijams je odradio fantastičan posao u odbrani nad Džoelom Embidom, a dopisao je još 12 poena. Eron Nismit je ubacio 18 poena, a sve tri trojke pogodio je u poslednjoj deonici.

Iako je plus već do poluvremena bio 27 poena, Boston je zapravo u trećoj deonici napravio šou i odveo utakmicu do ovakvog, nije preterano reći šokantnog raspleta. Naime, domaćin je upao u napadačku dubiozu iz koje nije mogao da se izvuče. Seltiski su “peglali“ odbranu bez jednog procenta ustupanja ni kada je bilo +40, pa tako košarkaši Filadelfije nisu mogli da pogode ništa iz igre gotovo 10 punih minuta! Od osam i po minuta do kraja treće, pa sve do starta poslednje četvrtine. U međuvremenu su do poena dolazili isključivo sa linije slobodnih bacanja, naravno ako bi uopšte prišli košu gostiju. Neverovatno!

Upravo iz tog razloga Dok Rivers je povukao Džoela Embida na klupu i pustio rezerviste da “poginu“ na parketu. Embid je za 26 minuta imao 19 poena, s tim da je 13 postigao sa crte. Ubeležio je još devet skokova i šest asistencija. Dvocifren je bio još samo Tajriz Maksi sa 11 poena. Harden je trebalo večeras da debituje pred domaćom publikom, a onda je doneta odluka da zaigra tek po završetku Ol star vikenda, jer će propustiti i predstojeću utakmicu najvećih košarkaških zvezda.

Za kraj statistički podatak – Boston je imao više trojki (25), nego Filadelfija koševa iz igre (23/80, 8/32 za tri)...

NBA – rezultati

Atlanta – Klivlend 124:116

/Jang 41 – Garland 30/

Majami – Dalas 99:107

/Batler 29 – Dončić 21/

Filadelfija – Boston 87:135

/Embid 19 – Braun 29/

Milvoki – Indijana 128:119

/Adetokunbo 50 – Haliburton 17/

Minesota – Šarlot 126:120 (108:108), posle produžetka

/Tauns 39 – Bridžis 28/

Nju Orleans – Memfis 109:121

/Mekolum 30 – Džons 27/

Finiks - LA Klipers 103:96

/Buker 26 - Moris 23/



tagovi

NBA ligaDžejlen BraunDžejson TejtumDžoel EmbidFiladelfija SeventisiksersBoston Seltiks

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara