Košarkaši Olimpije Milano (Foto: Shutterstock)
Košarkaši Olimpije Milano (Foto: Shutterstock)

Armani u karantinu: Otkazane utakmica sa Žalgirisom i derbi sa Virtusom

Vreme čitanja: 1min | uto. 21.12.21. | 10:44

Šest članova tima dobilo je pozitivne rezultate na virus korona

Našla se Olimpija Milano u velikom problemu. Pored silnih povreda, svlačionicom se raširio i virus korona. Šest članova tima dobilo je pozitivne rezultate na Kovid 19, te je otkazane utakmica protiv Žalgirisa u 17. kolu Evrolige kao i derbi sa Virtusom iz Bolonje u 13. rundi Palakanestra.

Izabrane vesti

Ovim povodom klub se oglasio i zvaničnim saopštenjem.

"Zbog brzog širenja virusa korona i šest zaraženih članova tima, epidemiološke situacije sa velikim povećanjem broja infekcija i mogućom pojavom soja virusa koji se brže širi, suspendovane su sve sportske aktivnost i u kućnu izolaciju stavljeni svi članovi tima. Sa aktivnostima će se nastaviti 27. decembra, nakon dobijanja tri negativna antigen testa i brojnih drugih testiranja".

Povrh svega navedenog, Armani ima i punu ambulantu povređenih igrača. Luiđi Datome je poslednji u nizu igrača koji su se u prethodnom periodu povredili, a iskusni Italijan ima problema sa primicačem i očekuje ga jednomesečna pauza. Povredu levog stopala je pretrpeo Serhio Rodrigez i biće podvrgnut terapiji, a van stroja su i Ševon Šilds (prelom), kao i centar Dinos Mitoglu koji je bio podvrgnut i operaciji.

Ekipa Etorea Mesine je peta na tabeli Evrolige sa učinkom 10-6, dok u Seriji A zauzima čelnu poziciju, ali je minulog vikenda pretrpela i prvi poraz (od Trsta).


tagovi

Olimpija MilanoEvroligaKauno ŽalgirisVirtus Bolonja

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara