Ergin Ataman (©FIBA basketball)
Ergin Ataman (©FIBA basketball)

Ataman opleo po arbitrima: Ogromno nepoštovanje prema Turskoj, FIBA da proveri šta su sve svirali na kraju

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.08.22. | 22:02

"Spska klupa se konstantno žalila na odluke, a mi smo dobili nebuloznu tehničku grešku u prvom poluvremenu"

Ergin Ataman nikada nije važio za trenera koji ima kočnicu i kada nešto želi, on to kaže javno i bez uvrtanja!

U utakmici kojoj je sudijska trojka svojim odlukama dobrim delom uticala da se Turska potpuno vrati u život i umalo okrene zaostatak od 21 poena protiv Srbije, selektor Turske i trener Efesa žalio se na odluke arbitara i indirektno poručio da je njegov tim pokraden u Istanbulu!

Izabrane vesti

Ataman je u delu konferencije za novinare na engleskom bio blag, ali je onda počeo na turskom da govori sve ono što mu je bilo na umu...

"Što se poslednja dva minuta utakmice, reći ću svojim igračima gde smo pravili greške, ali bilo bi dobro da i FIBA proveri svoje sudije, šta su sve svirale. Kada je utakmica bila nerešena, sudijske pištaljke su počele da se oglašavaju. Arbitri su pokazali ogromno nepoštovanje prema turskoj reprezentaciji pred 16.000 naših pristalica! Naravno, znam da smo i mi pravili greške, neke čak i jako ozbiljne, ali nadam se da će FIBA detaljno da ispita dešavanja iz poslednje četvrtine. Spska klupa se konstantno žalila na odluke, a mi smo dobili nebuloznu tehničku grešku u prvom poluvremenu", bez dlake na jeziku poručio je Ataman i nastavio:

"Znali smo da će biti teško, Srbija je među favoritima na Evrobasketu. Ipak, mi smo igrali dobro u drugom poluvremenu. Ako budemo ovu borbu preneli na Evropsko prvenstvo, verujem da možemo do dobrog rezultata".

Utakmicu je kratko analizirao kroz prizmu dva poluvremena.

"U prvom delu nismo igrali dobro u odbrani, nismo znali kako da zaustavimo Jokića, posle čega nam nije bilo lako da dođemo do koša iz naših poseda. Nismo imali dobre pozicije za šut i prodor", rekao je Ataman i završio:

"U nastavku smo promenili strategiju, igrali sa dvojicom visokih igrača, Šanli i Šengun su bili na parketu, zaigrali smo mnogo agresivnije na Jokiću. Počeli smo da ga hvatamo u zamke, a onda smo bili dosta agresivni i na njihovim bekovima. Tako smo se vratili u život".

Ipak, na kraju su poraženi...


tagovi

košarkaška reprezentacija TurskeKvalifikacije za Mundobasket 2023Ergin Atamankošarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara