Marko Barać (©Mega/Ivica Veselinov)
Marko Barać (©Mega/Ivica Veselinov)

Barać: Igrači imaju samopouzdanja, nadam se da će to pokazati u narednim utakmicama

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.02.23. | 23:57

Trener Mega MIS-a izneo utiske posle plasmana u polufinale Kupa Radivoja Koraća

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Niša)

Uspeli su košarkaši Mega MIS-a da izbore plasman u još jedom polufinale Kupa Radivoja Koraća. Osvajač Žućkove levice iz 2016. godine savladalo je Vojvodinu 75:62 u niškoj dvorani Čair i za finale će se boriti sa boljim iz duela između FMP-a i Metalca iz Valjeva.

Izabrane vesti

Trener Marko Barać je izneo utiske posle trijumfalnog početka.

Čestitam mojim igračima na završenom poslu i plasmanu u narednu fazu. U pripremi smo imali nekoliko dana da napravimo skauting, upoznamo se sa protivnikom videli da je to dobra ekipa sa nekoliko dobrih pojedinaca. Očekviao sam da timovi iz nižeg ranga igraju sa velikom motivacijom, sa puno žestine i agresivnosti i da ih igra nagradi time što ubace dosta šuteva u uvodnim minutima. Čitave nedelje se spremamo za taj menadžment krize. Uspeli smo posle rezultata koji nam nije išao u prilog da iskontrolišemo situaciju i vratimo utakmicu u mirnije tokove. U prvom poluvremenu nismo uspeli da uspostavimo dominaciju u skokovima, što je bio jedan od zadataka. U drugom smo iskontrolisali ispod oba obruča, od naših igrača dobili zaštitu koja je bila za očekivati i kao rezultat, uspeli da privedemo utakmicu kraju. Vojvodina je vrlo dobra ekipa, sa izraženom unutrašnjom igrom, Beslaćem koji pravi dosta problema i sigurno da nije bilo lako. Čestitam i njima na dobroj utakmici, želim im da ostvare sve svoje ciljeve”, rekao je Barać.

Mladi tim Mege je tako nastavio sa odličnim rezultatima u 2023. godini i upisao šestu pobedu u poslednjih sedam takmičarskih utakmica.

"Moglo je da se vidi kakav potencijal ovaj tim ima. Puno je bitnih utakmica pred nama, o ovo je turnirsko takmičenje u kojem u 40 minut staje sve. Puno zavisi od inspiracije, trenutne forme, ali ništa ne uspeva dobro kao uspeh i sigurno da postoji doza samopozdanja kod igrača, koju će nadam se pokazati u narednim utakmicama".

Aleksa Uskoković je očekivao da će Vojvodina pružiti dobar otpor.

"Očekivano utakmica četvrtfinala kao i svake godine, najbitnije je da smo u polufinalu. Ubacili su sve što su šutnuli, što je očekivano za ovakav turnir, ali nismo pali, ostali smo mirni i priveli smo utakmciu kraju kako smo se dogovorili. Imamo dan da se odmorimo i priliku da uđemo u finale", rekao je mladi plejmejker.


tagovi

Marko BaraćKup Radivoja KoraćaKK Mega

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara