Bogdan Bogdanović (Foto: AFP)
Bogdan Bogdanović (Foto: AFP)

Bogdanović se probudio u drugom poluvremenu, prekasno da bi Hoksi izbegli poraz (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.03.23. | 04:03

Hjuston protiv San Antonija prekinuo seriju od 11 vezanih poraza...

U noći kada su pojedini mediji izašli sa informacijom da bi na kraju sezone mogao da napusti Atlantu, Bogdan Bogdanović pružio je još jednu solidnu partiju, pokazavši da je mislima i dalje uz ekipu, ma šta se pisalo o njegovom statusu. Ipak, Hoksi su na gostovanju Majamiju pretrpeli novi poraz, četvrti vezani na strani - 117:109.

Bogdanović je meč završio sa 13 poena, tek nešto slabije od ovosezonskog proseka (14,5), a zabeležio je još i ve asistencije i jednu ukradenu loptu. Gotovo izvesno da bi mu učinak bio i bolji da praktično nije prespavao prvo poluvreme. Bivši košarkaš Partizana je do poluvremena kraj svog imena imao svega tri poena (pogođena trojka krajem prve četvrtine), a da je ušao u kontratiram videlo se u drugoj četvrtini tokom koje je napravio nekoliko grešaka…

Izabrane vesti

Ipak, uspeo je da se trgne u nastavku i značajno popravi utisak. Po pet poena u obe četvrtine, uz ukupan procenat šuta 4-9 (3-5 za tri poena)… Za preokret je međutim bilo nedovoljno, Majami je sredinom treće deonice otišao na maksimalnih 20 poena prednosti, i mada su gosti postepeno topili prednost rivala, nisu uspeli da je u potpunosti istope.

U ekipi Hita istakao se Bam Adebajo sa 28 poena, 10 skokova i pet asistencija, dok je na suprotnij strani najefikasniji bio Sadik Bej sa 20 poena, dok je Klint Kapela uz 16 poena upisao još o 13 skokova.

Hjuston je na gostovanju u San Antoniju prekinuo seriju od 11 uzastopnih poraza savladavši ekipu Sparsa - 122:110.

Poprilično neizvestan meč prelomili su Roketsi u poslednjoj četvrtini serijom 8:0 (103:92) na koju domaći nisu imali spreman odgovor. U trijumfu Hjustona istakao se Tari Izon sa 20 poena, Alperen Šengun je uz 16 poena zabeležio još 10 skokova, a dabl-dabl učinak u pobedničkoj ekipi ostvario je još Kenjon Martin Džunior sa 14 poena i 13 skokova. Boban Marjanović je za 11 minuta provedenih na terenu postigao četiri poena, a zabeležio je još i tri skoka, jednu asistenciju i dve ukradene lopte. Na drugoj strani istakao se Devonte Grejam sa 28 poena.

NBA REZULTATI

Klivlend - Detroit 114:90

/Garland 21 - Begli 20/

Majami - Atlanta 117:109

/Adebajo 28 - Bej 20/

San Antonio - Hjuston 110:122

/Grejam 28 - Izon 20/



tagovi

NBA ligaBogdan BogdanovićAtlanta Hoks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara