Tobajas Heris i Bogdan Bogdanović (©AFP)
Tobajas Heris i Bogdan Bogdanović (©AFP)

Bogdanović u polufinalu Istoka: Atlanta slavila u Gardenu i zakazala megdan sa Filadelfijom (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 03.06.21. | 04:30

Siksersi bez Embida upisali četvrti trijumf protiv Vašingtona, Bogdanović promašivao u pobedi u Njujorku, ali radio sve ostalo

Posle Bruklina i Milvokija, megdan u polufinalu istočne konferencije zakazali su Filadelfija i Atlanta. Seventisiksersi su bez prve zvezde Džoela Embida savladali Vašington u petom meču serije prve runde (129:112), te su tako došli do četvrtog trijumfa (4:1). Za finale Istoka boriće se sa Atlantom, koja je u Medison Skver Gardenu bukirala kartu za polufinale (103:89).

Embid je zbog povrede propustio peti meč, pa se stekao utisak da bi Vizardsi mogli da zakomplikuju put četi Doka Riversa ka narednoj rundi. Gubili su Siksersi većim delom prvog poluvremena u svom Vels Fargo centru, ali su ipak stigli do prednosti u samom finišu. Na kratko su je izgubili početkom trećeg kvartala, ali su potom ubacili u drugu i do kraja utakmice iz minuta u minut uvećavali suficit.

Izabrane vesti

Ključ je bio u izgubljenim i ukradenim loptama, kao i u razlici u broju izvedenih slobodnih bacanja. Siksersi su u samo osam navrata izgubili posed (Vizardsi 15 puta), ukrali su devet lopti (Vizardsi četiri), a su i 10 bacanja više od rivala (34/43:26/33).

U odsustvu prve zvezde razgoropadio se Set Kari, koji je meč okončao sa 30 poena. Dva manje dodao je Tobajas Heris (9sk), dok je Ben Simons upisao tripl-dabl (19p, 10sk, 11as). Dvocifreni su na kraju bili i Tajris Meksi (13p), Dvajt Hauard (12p) i Furkan Korkmaz (10p). Bredli Bil se od tekuće sezone oprostio sa 32 poena, Rasel Vestbruk je bio na dva skoka od novog tripl-dabla (24p, 10as), ali ih je ispratio samo Rui Hašimura sa 21 poenom.


U legendarnom Medison Skver Gardenu igrala se peta utakmica serije između Njujork Niksa i Atlanta Hoksa. Domaćin je imao imperativ pobede, kako bi preživeo, ali nije uspeo da slavi. Jastrebovi su predvođeni Trejem Jangom odneli ceo plen, te su zakazali duel sa Filadelfijom u polufinalu konferencije - 103:89.

Posle tesnog prvog poluvremena, sve je stalo u igri ekipe Toma Tibodoa u nastavku. Sa druge strane Atlanta je pored dobre odbrane igrala veoma raznovrsno u napadu, Jang i Bogdanović su imali problema u šutu sa distance, ali su se zato postarali da uključe saigrače, te su u napadu uglavnom pronalazili dobra rešenja. Četa Nejta Mekmilana je imala dobru kontrolu lopte (11 izgubljenih, naspram 16 Niksa), grizla je u odbrani (sedam ukradenih lopti i osam blokada), pa je i pored ne tako sjajnog šuterskog izdanja zasluženo stigla do trijumfa.

Bogdan Bogdanović nije imao svoje veče, pogodio je tek četiri šuta iz igre (1/7 za tri), pa je susret okončao sa devet poena. Ipak, dao je važan doprinos u odbrani, upisao dve ukradene lopte i blokadu, odlično pomogao Jangu u organizaciji napada (šest asistencija), kao i centrima u kontroli skoka pod svojim obručem (sedam skokova, šest u odbrani).

Prvi kvartal kao da se nije igrao, kako je okončan nerešenim rezultatom (21:21). U nastavku su na kratki poveli domaći košarkaši, ali su Tre Jang i Klint Kapela serijom od sedam pogođenih penala odlepili goste pred odlazak na veliki odmor.

Usledilo je mučenje Njujorka po povratku sa pauze, pa su Hoksi serijom 10:3 stigli do 12 poena prednosti. Bogdanović je u trećem kvartalu pogodio svoju prvu i jedinu trojku na meču, a Hoksi su nekako rutinski održali pomenutu prednost do kraja trećeg kvartala.

Posle kratkog buđenja Niksa, ubrzo je postalo jasno da će Atlanta odneti trijumf. Posle serije 10:2, koju je inicirao Jang, gosti su došli i do 19 poena prednosti na oko pet minuta do kraja. Nastavio je Jang da pogađa, domaćin je ostao bez snage, te je povratak tima iz Velike jabuke u plej-of bio kratkog daha.

Tre Jang je na kraju bio na ivici dabl-dabla, ubacio je Niksima 36 poena uz devet asistencija. S ozbirom na brojne varnice koje su obeležile ovu seriju, sa Jangom u glavnoj ulozi, mladi plejmejker Atlante nije hteo da pušta nogu sa papučice za gas i kada je sve bilo jasno u legendarnoj dvorani u Njujorku. Pratili su ga Deandre Hanter sa 15, kao i Klint Kapela sa 14 poena i 15 skokova. Dvocifren je sa 13 poena bio i Džon Kolins. Sa druge strane Džulijus Rendl je ubacio 23 poena uz 13 skokova, ali je imao i čak osam izgubljenih lopti. Er Džej Beret je dodao 17 poena, po 12 su ubacili Redži Bulok i Alek Burks, dok je 11 dodao Imanuel Kvikli.

NBA - PLEJ-OF

Četvrtak

Filadelfija - Vašington 129:112 /4:1 u seriji/

/Kari 30 - Bil 32/

Njujork - Atlanta 89:103 /1:4 u seriji/

/Rendl 23 - Jang 36/

Juta - Memfis (u toku) /3:1 u seriji/

LA Klipers - Dalas (u toku) /2:2 u seriji/


tagovi

NBA plej-ofFiladelfija SeventisiksersVašington VizardsAtlanta HoksNjujork NiksBogdan Bogdanović

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara