Bogdan Bogdanović (©AFP)
Bogdan Bogdanović (©AFP)

Bogdanović u ponedeljak saznaje da li će moći da igra u Tokiju

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.07.21. | 18:07

Naravno, pod uslovom da prođemo Italiju

Cela Srbija kao na iglama čeka večerašnje finale olimpijskih kvalifikacija sa Italijom posle čega će se znati hoće li aktuelni vicešampion iz Rija moći da brani osvojeno srebro u Tokiju ili ne. Istovremeno, samo nekoliko sati kasnije biće jasnije da li će Bogdan Bogdanović moći da zaigra u Japanu, pod uslovom da njegovi saigrači večeras izbore plasman na Olimpijske igre.

Sreda, 03.00: (1,50) Finiks (13,0) Milvoki (2,95)

Izabrane vesti

Kako navodi novinar Atletika Kris Krišner Bogdanovića u ponedeljak čeka sastanak, odnosno pregledi kod Atlantinog medicinskog tima po pitanju povrede kolena s kojom je igrao finale Istoka protiv Milvokija. Bogdanović je povredu desnog kolena doživeo u šestoj utakmici polufinala protiv Filadelfije, a pošto se na tom susretu nije vraćao na parket trener Hoksa Nejt Mekmilan je izneo dobru vest da ista nema veze sa povredom istog kolena kada je doživeo avulzioni prelom (kada tetivni ili ligamentarni pripoj otrgne deo kosti usled neke jake sile prim. aut) kosti.

Bogdanović je od tada na konstantnim terapijama, zbog čega je neke utakmice odigrao vidno rovit i rezervisan zbog čega je izbegavao duel igru, ali je pred kraj finala Istoka opet proigrao i bio najbolji igrač Hoksa od povrede Treja Janga. Sve navedeno je vrlo značajno i za Srbiju jer će od sastanka sa medicinskim timom zavisiti da li će najbolji strelac Mundobasketa u Kini igrati u Tokiju. Naravno, pod uslovom da prođemo na Olimpijske igre.

Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije zadužen za muške selekcije Nenad Krstić je tokom gostovanja za RTS u Jutarnjem programu naveo da postoje šanse da Bogdanović zaigra na Olimpijskim igrama ako se Orlovi plasiraju.

"Ima naznaka da će igrati. Nismo znali, želeli smo Bogdanu da igra finale i osvoji NBA prvenstvo, a isto tako želimo i da bude deo našeg tima. Znam da je selektor Kokoškov u stalnom kontaktu sa njim", poručio je Krstić.

Bogdanović je u noći između subote i nedelje završio klupsku sezonu posle poraza u šestoj utakmici finala Istoka od Milvokija. Na konferenciji za novinare posle meča rekao je da mu je ovo bila "najluđa sezona u karijeri" i je ponosan na to što se vratio jači posle povrede.



tagovi

Bogdan BogdanovićNBA ligaAtlanta Hoks

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara