Dončić u duelu sa Bruksom (Foto: Dragana Stjepanović)
Dončić u duelu sa Bruksom (Foto: Dragana Stjepanović)

Bruks prebio Dončića! Kanada napada Srbiju u polufinalu

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.09.23. | 16:21

Kanada je sjajnim drugim poluvremenom slomila otpor Luke Dončića i Slovenije

To je to. Srbija ima protivnika u polufinalu Mundobasketa. Kanađani su pronašli lek za Luku Dončića i Sloveniju. Sada se spremaju za Bogdana Bogdanovića i družinu. Meč je zakazan za petak. Biće to istinski spektakl, pobednik ulazi u borbu za zlatnu medalju.

Gledali smo zaista izvanredan meč, posebno u prvih 20 minuta kada je na semaforu stajalo 50:50. Ipak, u nastavku je Luka Dončić ostao bez gasa, ali i živaca. Čitavu utakmicu se žalio na grubu igru protivnika. Kostantno je signalizirao da ga Kanađani fauliraju. U nekim situacijama je definitivno bio u pravu, ali kada se bude podvlačila crta, pamtiće se samo pobeda Kanađana rezultatom 100:89.

Izabrane vesti

Koliko je Dončić bio besan videlo se u četvrtoj četvrtini kada je po ko zna koji put završio na parketu sa ljutitim izrazom lica. Krenuo je u novu verbalnu razmenu sa sudijama koje su ga isključile sa utakmice zbog druge tehničke. Zanimljivo da je tada Slovenija krenula na sve ili ništa. Kanada se opustila jer nema Dončića na parketu, koji je inače imao i verbalni duel sa nekim sa tribina, ali je ostalo nepoznato ko je u pitanju i šta mu je dobacivao. Uprkos tome, Slovenci su spustili na minus devet u jednom momentu u finišu meča, imali su i napad da dodatno unesu dramu, ali je Klemen Prepelič promašio dalekometni šut. Posle toga više nije bilo prilike da se Kanada ugozi.

Na kraju heroj je Dilon Bruks koji je na startu drugog poluvremena ušao sa samo jednim ciljem, da zaključa Luku Dončića. To je i uspeo. Najbolji igrač Slovenije je pokušava na sve načine, nanizao je nekoliko promašaja kada je Kanada blesnula, došla do velike dvocifrene prednosti i tako privela meč kraju. Na kraju je Bruks sve uprskao kada je i sam dobio isključujuću tehničku grešku s obzirom da je udarao, tukao, svakoga koga je stigao, ali očigledno je takav igrač potreban da bi se došlo do polufinala.

Srbija mora da bude posebno spremna za ovog momka u petak. Da ne upadaju u vatru na njegovo ponašanje. Naravno moraće da posebnu pažnju obrati na Šaja Gildžusa Aleksandera koji blistao u četvrtfinalu i potvrdio status najboljeg igrača Kanade. Imao je 31 poen, uz 10 skokova i četiri asistencije.

Izvanredno ga je pratio Ar Džej Beret sa 24 poena. Već toliko pominjani Dilon Bruks je imao 14 poena. Međutim mnogo značajnija je bila njegova uloga u odbrani gde je zaista bio vredan pohvale iako je uvek bio na granici prljavog faula.

Slovenci moraju da se zadovolje plasmanom u četvrtfinale. Kada se sve sabere i oduzme, realno je da nemaju dovoljno jaku ekipu u ovom momentu da se nadmeću sa samom elitom. Luka Dončić jeste postigao 26 poena, ali je iz igre šutirao 8/20. Pratio ga je Klemen Prepelič sa 22, ali ostatak tima je bio daleko ispod.

Polufinalni susreti su zakazani za petak. Srbija igra u prvom terminu od 10.45. Potom Nemačka igra protiv Sjedinjenih Američkih Država 14.40.

Finale se igra u nedelju.


tagovi

Luka DončićDilon BruksMundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara