Kevin Lav, Kris Pol i Kris Midlton (©AFP)
Kevin Lav, Kris Pol i Kris Midlton (©AFP)

Da ti pamet stane - CP3, Lav i Midlton potvrdili nastup na Olimpijskim igrama, čeka se još samo jedan

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.06.21. | 18:25

Greg Popovič praktično već ima spreman tim za Tokio

Svaka olimpijska godina je priča za sebe, ali kad se radi o američkoj košarkaškoj reprezentaciji nikakve dileme nema - na najveću planetarnu smotru uvek se šalje ono najbolje! Do početka Olimpijskih igara ostalo je još tačno mesec dana, a kada se pogleda ono što Sjedinjene Američke Države spremaju za Tokio teško da konkurencija uopšte postoji.

03.00: (1,50) Finiks (13,0) LA Klipers (2,95)

Izabrane vesti

Da ti pamet stane! Kako drugačije opisati ekipu koju će Greg Popovič povesti u Tokio? Posle svih potvrda koje smo dobili prethodnih dana bukvalno su u intervalu od dvadeset minuta stigla još tri potvrdna odgovora na poziv. Kris Pol, Kevin Lav i Kris Midlton već su rezervisali svoje mesto u najjačih 12, zbog čega aktuelnom olimpijskom šampionu sa prethodna tri turnira nedostaje samo još jedno ime da bi sastav bio kompletan! Polu će ovo biti treće učešće na Olimpijskim igrama, prvo posle Londona 2012. godine. Tada je, kao i u Pekingu četiri godine ranije osvojio zlatna odličja! Od tada nije nastupao za SAD. Zajedno sa Polom te 2012. igrao je i Lav, koji takođe ima zlato sa Mundobasketa 2010. u Turskoj, dok se sa Svetskog prvenstva četiri godine kasnije povukao u poslednjem trenutku zbog nerešenih odnosa sa Minesotom. Midltonu je pojavljivanje na Svetskom kupu u Kini bilo debitantsko u reprezentativnoj karijeri.

Na plejmejkeru Demijan Lilard i Kris Pol, na bekovskim pozicijama Džejms Harden i Bredli Bil, krila su Devin Buker, Džejson Tejtum i Kris Midlton, zatim Kevin Durant, Drejmond Grin i Kevin Lav kao četvorke i Bem Adebajo kao zasad jedina petica na raspolaganju. Čeka se još samo taj jedan centar kako bi američki tim bio kompletiran!

Od ranije je poznato da na Olimpijskim igrama neće nastupati Lebron Džejms, Stef Kari, Džimi Batler, Donovan Mičel i Entoni Dejvis, ali i takve izostanke Greg Popovič može komotno da nadomesti jer je izbor brutalan! Iz tima koji je pre dve godine na Mundobasketu u Kini totalno podbacio ostali su samo Kris Midlton i Džejson Tejtum. Među centrima tada su bili Mejson Plamli, Majls Tarner i Bruk Lopez.

Startna postava izgleda zastrašujuće, od izmena ne zna se ko je bolji... Teško je očekivati da će ih neko skinuti sa trona i na četvrtom uzastopnom olimpijskom turniru...



tagovi

košarkaška reprezentacija SADKris PolKris MidltonKevin LavOlimpijske igre 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara