(© MN Press)
(© MN Press)

Dominacija: Luka Božić ubedljivi MVP ABA lige

Vreme čitanja: 1min | čet. 27.04.23. | 11:56

Ispred tandema večitih

Najboljeg trenera i defanzivca dao je Partizan (Željko Obradović i Matijas Lesor), a najkorisnijeg igrača ABA lige – Zadar. Pomalo iznenađujuće, ako se zna da su Dalmatici završili tek sedmi na tabeli regionalnog takmičenja, ali su u Luki Božiću imali pojedinca koji je nadmašio konkurenciju i

Razlog su partije u osnovnom delu prvenstva, na kojima je prosečno beležio 22 poena, 9,8 skokova, 6,4 asistencije i zaradio indeks korisnosti od fantastičnih 32,6. Podvig 26-godišnjeg beka dobija na značaju ako se zna da je prošlu sezonu proveo u ABA 2 ligi, noseći dres Širokog.

Izabrane vesti

Na osnovu glasova trenera, navijača i novinara, Božić je ubedljivo završio kao MVP, skupio je 79 odsto glasova, dok je u tom poretku drugi Fakundo Kampaso iz Crvene zvezde (12,1), a treći Matijas Lesor iz Partizana (7,1).

Priliku da pokaže da je zvanje opravdano Luka Božić će imati tokom četvrtfinalne serije ABA lige, protiv Crvene zvezde. Ujedno je Božić prvi igrač Zadra proglašen za najboljeg u osnovnom delu takmičenja, otkako se na taj način vrednuju dostignuća. Zanimljivo, najviše MVP priznanja ima Mega, s obzirom da je Nikola Jokić bio najbolji 2015, a Filip Petrušev 2021, a po jednom su laureata dali Cedevita (Miro Bilan), Union Olimpija (Nikola Janković), Cibona (Luka Žorić), Budućnost (Goga Bitadze) i Crvena zvezda (Nikola Kalinić).

 

 


tagovi

KK ZadarLuka BožićABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara