Duško Ivanović (Foto: MN Press)
Duško Ivanović (Foto: MN Press)

Duško Ivanović: Ponosan sam na igrače, razočaran rezultatom u finalu, ali nema žaljenja

Vreme čitanja: 3min | čet. 22.06.23. | 23:10

Trener Crvene zvezde govorio na konferenciji za medije posle poraza u majstorici finala ABA lige

Nisu košarkaši Crvene zvezde uspeli da odbrane jadranski tron. Slabo su otvorili majstoricu finala ABA lige, gubili 20 poena razlike na poluvremenu, uspeli da svedu minus na četiri poena, ali nisu imali snage za potpuni preokret. Tako sezonu 2022/23 završavaju sa osvojenim Kupom Radivoja Koraća i titulom u Superligi Srbije.

Trener crveno-belih Duško Ivanović je na konferenciji za medije po okonačnju takmičarske godine sumirao utiske.

Izabrane vesti

"Čestitam Partizanu, odigrao je daleko bolje nego mi, naročito prvih 20 minuta. Žao mi je kako smo odigrali prvo poluvreme. Nismo imali energiju, koncentraciju, naročito u odbrani. Partizan je imao agresivnost, pogodio je otvorene šuteve. Ovde smo imali jedno, u Pioniru drugo lice. Pokazali smo u ovih 10 utakmica da možemo da igramo sa Partitzanom, rezultat je 5:5. Veoma sam ponosan na moje igrače, ovo što sam ja bio sa njima, na rad , zalaganje, igra, sportsko i fer ponašanje na svakoj utakmici i to sam i rekao i iskreno mi je žao ovih 20 minuta kako smo odigrali. Nama je početak bio sličan početak kao u prvoj i drugoj. Partizan je poznat da igra agresivno na početku. Spremili smo se, smo što su imali veću agresivnost od nas. Mi smo imali agresivnost u Pioniru, a oni nisu kao ovde.", rekao je Ivanović.

Šta je nedostajalo?

"Teško je igrati kada neko povede 15-20 razlike, ali mislim da je zasluga Partizana, igrali su veoma dobro, lopta im je išla izuzetno brzo, nalazili su slobodnog igrača i pogodili su. Ali isto su to igrali u Pioniru, ali imali smo veću agresivnost.. Moraš savršenu odbranu da igraš protiv tako agresivne ekipe."

Šta dalje?

"Crvena zvezda će uvek biti veliki klub i boriće se za titule. Idemo svi na odmor. Ja treniram mnogo, ali sada nećemo".

Ponosan je na tim.

"Rekao sam da sam stvarno ponosan na igrače, kako su trenirali igrali, šta su sve pružili i koje smo rezultat pravili. Imali smo pad u Evroligi, poklopile su se neke stvari. Nismo ušli u plej-of, ali smo imali izuzetno dobru Evroligu. Pokazali smo i u finalu da možemo da igramo ravnopravno, da smo večeras pogodili onaj jedan šut… Sve je bilo otvoreno, ali smo izgubili zbog prvih 20 minuta".

Naravno, rezultatom u finalu ABA lige nije zadovoljan.

"Razočaran sam rezultatom. Došli smo da pobedimo, verovali smo da možemo, ali sada je gotovo. Nema žaljenja, treba čestitati Partizanu."

O statusu Ognjena Dobrića nije hteo da govori. Podsetimo, evropski mediji preneli su da ima dogovor sa Virtusom iz Bolonje.

"Tu informaciju ne znam, ali je neću davati. Vi ste verovatno dobro obavešteni, kada dođe vreme, onda ćemo pričati".

O psihologiji i koliko je uticala na ishod finala...

"To je sastavni deo, vrlo bitan, ne samo košarke, nego u svim sportovimo, u životu. Taj element, to se videlo naročito kada smo igrali kod kuće i na strani. Rekao sam igrači da pravi igrači osvajaju titulu na strani, ne kod kuće. Mi to večeras nismo pokazali, ali nadam se da će biti sledeći put."


tagovi

KK Crvena zvezdaDuško Ivanović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara