Nemanja Nedović i Duško Ivanović (©Starsport)
Nemanja Nedović i Duško Ivanović (©Starsport)

Duško Ivanović pred Barselonu: Momci su mi rekli da će da dobiju

Vreme čitanja: 3min | čet. 29.12.22. | 18:15

"Nadali smo se da bi Kampaco mogao da igra, međutim, bili smo spremni i u slučaju da se to ne desi. Bilo bi nam daleko lakše sa njim, ovako će biti puno, puno teže, ali borićemo se", rekao je trener Crvene zvezde

Spektakl u dvorani Aleksandar Nikolić za kraj godine. Osokoljena serijom sjajnih rezultata, Crvena zvezda dočekuje Barselonu u 16. kolu Evrolige (petak, 19.00). Tribine će biti ispunjene do poslednjeg mesta, karte su rasprodate za sat i po vremena i jasno je da Katalonce očekuje paklena atmosfera pred navijačima crveno-belih.

Sastav sa Malog Kalemegdana od dolaska Duška Ivanovića ima 13 pobeda na 14 mečeva, savladao je sedam od osam protivnika iz društva najboljih timova kontinenta i Katalonce čeka sa učinkom 8-7, dok je četa Šarunasa Jasikevičijusa u vrhu elitnog takmičenja sa učinkom 10-5. Trener Zvezde je svestan da njegove izabranike čeka zadatak, ali nešto su mu obećali.

Izabrane vesti

"Jedna od najboljih ekipa, imaju izvanredan roster. Za njih je interesantno da su na vrhu iako su Mirotić, Kurič i Higins propustili veliki broj utakmica zbog povreda. Zamislite kada su kompletni koji je to kvalitet. Ovi momci mi kažu da će da dobiju, borićemo se, pa ćemo da vidimo", istakao je Ivanović, a Nemanja Nedović potvrdio njegove reči.

"Mi šta kažemo, to i uradimo".

Svestan je ipak sjajni bek da njega i saigrače čeka ozbiljan izazov, ali ga dočekuju spermni.

"Dolaze u dobrom trenutku. Pokazali su protiv Monaka i Panatinaikosa da su u dobroj formi. Glupo je trošiti reči na njihov kvalitet, na svakoj poziciji imaju dva evroligaška igrača. Biće teško, ali svesni smo svojih kvaliteta, načina na koji treba da ih napadnemo i nadamo se da ćemo uz pomoć publike sutra da zabeležimo pobedu", kazao je Nedović.

Duel sa Barsom će propustiti Nikola Ivanović i Hasan Martin zbog povreda, kao i Fakundo Kampaco koji još nije registrovan za Evroligu. Dobra vest je da je reprezentativac Crne Gore počeo polako da radi sa loptom.

"Nadali smo se da bi Kampaco mogao da igra, međutim, bili smo spremni i u slučaju da se to ne desi. Bilo bi nam daleko lakše sa njim, ovako će biti puno, puno teže, ali borićemo se", rekao je šef struke crveno-belih i dodao da sa ostatkom tima nema nikakvih problema.

Nedović je propustio duel sa Borac Mozzartom u ABA ligi minulog vikenda i napunio baterije pred okršaj sa jednim od glavnih favorita za evropski tron.

"Odmorio sam se malo. Spreman sam".

Dvorana je rasprodata osam dana unapred, istog dana kada su karte puštene u prodaju.

"To je super. Ovi momci i zaslužuju takvu podršku. Hvala navijačima koji ove momke dižu i kada im je najteže", zadovoljan je trener Crvene zvezde.

Prija podrška i Nedoviću, ali stoji čvrsto na zemlji.

"Motiviše sigurno, ali trudimo se da ne obraćamo pažnju previše na to. Znamo da može vrlo lako da ode u lošem smeru. Fokus je na terenu, gde se igra pet na pet. Tu smo da uradimo ono što je do nas, navijači će uraditi ono što je do njih i sigurno da će nam pomoći", nadovezao se Zvezdin reprezentativac.

Zvezda će protiv Barse odigrati poslednji meč u 2022. godini, a za 2023. ima jasnu želju.

"Da dobijemo ovo sutra, ali zdravlje je najvažnije. Kada imamo zdravlja, sve se drugo može", zaključio je Duško Ivanović, a isto je poželeo i Nemanja Nedović.

EVROLIGA – 16. kolo

Četvrtak:

19.00: (2,55) Baskonija (14,5) Real Madrid (1,60)

20.05: (2,15) Makabi Tel Aviv (14,5) Efes (1,80)

20.30: (1,55) Olimpija (14,5) Valensija (2,70)

20.30: (1,35) Partizan Mozzart Bet (16,0) Bajern Minhen (3,50)

21.00: (1,30) Monako (16,0) Žalgiris (3,90)

Petak:

19.00: (2,30) Crvena zvezda (14,5) Barselona (1,70)

20.00: (1,45) Asvel (15,0) Alba (3,05)

20.00: (2,05) Panatinaikos (13,5) Olimpijakos (1,90)

20.30: (2,05) Virtus Bolonja (13,5) Fenerbahče (1,90)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK Crvena zvezdaDuško IvanovićNemanja NedovićKK Barselona

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara