Čović i Ivanović (© Star sport)
Čović i Ivanović (© Star sport)

Duško Ivanović prvi put kao trener Zvezde: Prvi kontakt bio je pre jedno 50 godina...

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.11.22. | 13:53

Iskusni stručnjak promovisan u dvorani Aleksandar Nikolić

Zahvalila se Crvena zvezda na saradnji Vladimiru Jovanoviću posle 12 utakmica u novoj sezoni, a danas zvanično kao njegovog naslednika promovisala Duška Ivanovića.

Iskusni trener predstavljen je javnosti kao novi šef struke crveno-belih na konferenciji za medije u dvorani Aleksandar Nikolić, a sa srpskim i regionalnim šampionom parafirao je dvogodišnju saradnju.

Izabrane vesti

"Znam da će mi biti teško, ali sam veoma zadovoljan zbog dolaska u Crvenu zvezdu. To je klub velike tradicije, ciljeva i velike armije veličanstvenih navijača. Drugo jer je to pravi sportski izazov. Verujem da ovaj tim može da ima karakter koji su imale moje ekipe. Pobednički. Da uđu u svaku utakmicu misleći samo da mogu da pobede. Volim košarku i nadam se da ću uživati sa ovim momcima. Pratio sam Zvezdu kao što sam pratio sve ekipe Evrolige, po svim prvenstvima. Znam dosta, ali ne dovoljno. Kad počnem da radim sa momcima imaću pravu sliku. Na osnovu toga, videćemo šta dalje", rekao je Ivanović.

Crnogorski stručnjak susreo se sa zanimljivim pitanjem: da li je nekada ranije bilo kontakata sa crveno-belima? A odgovor je bio još zanimljiviji:

"Jeste, pre jedno 50 godina. Bio sam došao, pa otišao. Tada sam hteo da studiram. Ali evo, sudbina je ipak htela da dođem u Crvenu zvezdu".

Srpski šampion se odlučio za promenu trenera posle jedne ostvarene pobede u prvih sedam kola Evrolige i iznenađujućeg poraza od Zadra u ABA ligi početkom meseca (4-1), a Ivanović će na klupi Zvezde debitovati u osmoj rundi elitnog takmičenja, kada u dvoranu Pionir stiže francuski šampion Asvel (četvrtak, 19.00).

Crnogorski stručnjak iza sebe ima veliko iskustvo na najvišem evropskom nivou, osvojio je tri titule u Španiji sa Baskonijom, poslednju zajedno sa prvotimcem Crvene zvezde Lukom Vildozom. Dva puta je Baske vodio i do finala Evrolige, a radio je i u Barseloni i Panatinaikosu.

Posle impozantne igračke karijere, obeležene sa dve evropske krune (osvojene sa splitskom Jugoplastikom 1989. i 1990), trenersku je otpočeo pre nešto manje od 30 godina u švajcarskom Friburgu, a predvodio je i Limož sa kojim je osvojio francusku titulu, Kup i Kup Radivoja Koraća, kao i Himki, Bešiktaš, kratko bio i selektor Bosne i Hercegovine.


tagovi

KK Crvena zvezdaDuško Ivanović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara