Džikić preživeo dramu protiv Alimpijevića, Budućnost pobegla od Partizana i poslala mu Veneciju

Vreme čitanja: 3min | uto. 05.04.22. | 22:04

Podgoričani umalo da prokockaju pobedu u Bursi, a crno-beli praktično znaju rivala

U jako lošoj formi je Budućnost poslednjih nedelja i javna je tajna da se Aleksandar Džikić već neko vreme nalazi na rubu otkaza zbog serije loših rezultata. U takvom raspoloženju su Podgoričani otputovali na noge turskoj Bursi u poslednjem kolu Evrokupa i uz uspone i padove ipak uspeli da izvuku mnogo bitnu pobedu (89:86) u trci za što bolji plasman pred plej-of.

Sada se mnogo toga iskristalisalo što se tiče parova za plej-of. Skoro je izvesno da će Partizan u osmini finala igrati protiv Venecije... Osim ako Italijani sutra ne naprave senzaciju u gostima protiv Gran Kanarije što je takođe malo verovatno.

Izabrane vesti

Sa večerašnjom pobedom, Budućnost je osigurala petu poziciju u svojoj grupi što znači da se ukršta sa četvrtoplasiranim iz druge grupe što će najverovatnije biti Lijetkabelis ili Andora. Da je Budućnost poražena večeras, mogla je da teoretski padne čak i na sedmo mesto i da ode na Partizan koji bi imao prednost domaćeg parketa. A teoretski Budućnost može i do četvrte pozicije i prednosti domaćeg parketa u osmini finala ali za tako nešto joj je sutra potreban poraz sjajne Cedevita Olimpije u gostima protiv Promietasa. Malo verovatno...

Bursa koju sa klupe vodi srpski stučnjak Dušan Alimpijević je dočekala Budućnost u sjajnoj formi i sa četiri vezane pobede u takmičenju. Da je večeras Bursa trijumfovala, preskočila bi Budućnost i grupu završila na petom mestu. Ali propustila je dve velike šanse...

Sjajno je Budućnost otvorila meč u Turskoj i na krilima Džastina Kobsa i Zorana Nikolića već u prvoj četvrtini imala vođstvo od devet poena razlike. Ipak, Bursa nije dozvolila Podgoričanima da se odlepe na dvocifrenu prednost i zahvaljujući Endrjuzu i Omeru je u finišu poluvremena stigla na samo poen zaostatka.

Bio je red na novu seriju Budućnosti. Razigrao se Džastin Kobs u trećem kvartalu i prvi put u meču su Crnogorci došli do dvocifrene prednosti (54:43). I opet su stali. I opet se Bursa vratila u igru! Alimpijevićev tim je u poslednjih šest minuta postigao sedam trojki od čega Derek Nidam tri i istopio je prednost Budućnosti.

Bursa je izjednačila u poslednjem kvartalu prvi put od početka meča i delovalo je na još jednu završnicu u kojoj će Budućnost prokockati pobedu. Igralo se koš za koš, a Zoran Nikolić i Kendrik Peri su pogađali kada je bilo najvažnije i održavali Budućnost u blagom vođstvu. Kada je Peri pogodio trojku za sedam razlike na manje od dva minuta do kraja, delovalo je da je Budućnost ipak prelomila. Ali opet je krenula drama...

Endrjuz je vezao trojku i 2+1 minut pre kraja. Bursa je zaostajala samo poen razlike! Usledila je serija grešaka na obe strane. Endrjuz je ima dve šanse da donese vođstvo Turcima ali je u prvom napadu izgubio loptu, a 18 sekundi pre kraja promašio trojku i Peri je sa linije penala napokon rešio ovaj meč.

Džastin Kobs je u pobedničkom timu ubacio 21 poen, Kendrik Peri 19 (3/3 za tri) uz šest asistencija, a Zoran Nikolić 11. Endrjuz je u domaćem timu bio najefikasniji sa 26 poena ali je na kraju ispao tragičar.

Virtus iz Bolonje je opravdao ulogu favorita u gostima protiv peežaljenog Burga i slavio sa ubedljivih 90:68 uz šest poena i čak devet asistencija Miloša Teodosića. Ovom pobedom su Italijani sigurni na četvrtom mestu. A poraz Cedevita Olimpije bi ih vinuo na treće.

Valensija je deklasirala Ulm 103:71 i obezbedila drugo mesto u svojoj grupi. Sada je i zvanično poznat prvi par osmine finala. Ulm gostuje Huventudu. Posle sutrašnjih mečeva će biti poznat ceo kostur.

Evrokup - 18. kolo

Utorak

Bursa - Budućnost 86:89

Burg - Virtus 68:90

Valensija - Ulm 103:71

Sreda

18.30 (7.50) Promiteas (23.00) Cedevita Olimpija (1.10)

18.45 (3.50) Šlonsk (16.00) Andora (1.35)

19.00 (1.55) Turk Telekom (14.5) Hamburg (2.70)

20.00 (5.50) Trento (20.00) Partizan (1.17)

20.30 (1.35) Metropolitan (16.00) Lijetkabelis (3.50)

21.00 (1.35) Gran Kanarija (16.00) Venecija (3.50)



tagovi

Aleksandar DžikićDušan Alimpijević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara