Efes brani krunu u Beogradu, dominacija Plajsa i Micića

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.04.22. | 21:19

Turski tim čeka boljeg iz okršaja Olimpijakos - Monako

Treći put u nizu Anadolu Efes je uspeo da se plasira na fajnal-for Evrolige! Turski tim braniće krunu osvojenu u Kelnu prošle godine u srpskoj prestonici! Olimpija iz Milana nije uspela iz dva pokušaja da uzvrati brejk, te četa Ergina Atamana slavi trijumf u seriji ukupnim rezultatom 3:1. Večeras u Istanbulu uz minimalnu dozu uzbuđenja u finišu - 75:70 za Efes.

Srpski plejmejker Vasilije Micić pružio je još jednu veoma dobru partiju, ubacio 20 poena, uhvatio pet lopti i podelio četiri asistencije. On je sa linije penala stavio tačku na ovaj susret, a prethodno je - na 1:40 do kraja - pri rezultatu 70:68, prekinuo veliki nalet gostiju iz Milana tako što je iznudio faul u napadu.

Izabrane vesti

Micića nije hteo šut iz daljine (2/7 za tri poena), ali zato je bio veoma siguran u prodoru i sa poludistance (5/6 za dva).

Najefikasniji igrač utakmice bio je visoki centar turskog sastava Tibor Plajs. Nemac sve do samog finiša nije imao promašaj?! Na kraju 25 poena (6/6 sa penala, 5/6 za dva i 3/3 za tri poena) i šest skokova.

Svi ostali u pobedničkom timu daleko slabiji od vodećeg tandema. Šejn Larkin brojao je do osam i bio treći najefikasniji igrač Efesa. Šest puta je Amerikanac pokušao za tri i svaki put promašio.

Milanezi su u više navrata imali dvocifren zaostatak, da bi im se u poslednjoj deonici neočekivano otvorila šansa ne samo da preokrenu, nego da steknu ozbiljnu zalihu pred sam finiš. Na 5:35 do kraja gosti su vodili 68:64, međutim dogodila im se potpuna "blokada" u najgori čas - u preostalom vremenu uspeli su da postignu tek dva poena?!

Veoma važne trojke u istom napadu, pri zaostataku od tri poena (68:71), promašili su Šejvon Šilds i Điđi Datome.

Najbolji kod gostiju bio je upravo Datome sa 21 poenom. Dvocifren je bio samo još Kajl Hajns sa 10 koševa, čemu je dodao i 12 skokova.



tagovi

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara