Dante Egzum u prodoru (© Star Sport)
Dante Egzum u prodoru (© Star Sport)

Egzum sam pokušao da sruši Barselonu, hladnokrvni Mirotić utišao krcatu Arenu

Vreme čitanja: 4min | uto. 28.03.23. | 22:24

Još jedna utakmica za prepričavanje, ali ovoga puta Partizan Mozzart Bet je izgubio

Novi rekord na tribinama, fantastični Dante Egzum, borbenost do poslednje sekunde... Na kraju nije bilo dovoljno protiv moćne Barselone i Nikole Mirotića. Vraćao se nekoliko puta Partizan Mozzart Bet, bio na ivici preokreta u 31. kolu Evrolige, ali uvek je falio taj poslednji korak koji je zaustavljao Mirotić uz veliku pomoć Nikolasa Laprovitole. Ovaj tandem je trojkama zaustavio, barem nakratko, nalet crno-belih ka plej-ofu Evrolige. Naravno ništa još nije gotovo. Piše se poraz rezultatom 80:89, ali već u petak klub iz Humske ima novu meč loptu, a protivnik je ponovo težak, možda i najteži - Real Madrid.

Pričaće se i o novom rekordu Evrolige i Danteu Egzumu koji je sam pokušao da sruši giganta iz Katalonije ubacivši 24 poena. Kevin Panter je dodao 16 poena, a Zek Ledej 10. Ostatak tima je imao daleko manje poena. Na kraju moraće klub iz Humske da se pomiri sa 14. ovosezonskim porazom.

Izabrane vesti

U pobedničkom sastavu, Nikolas Laprovitola je ubacio 25 poena, Nikola MIrotić 19, a Jan Veseli koji je dobio ovacije publike je meč okončao meč sa 14 poena.

Koliko god je publika davala vetar u leđa, Barselona je prekaljena ekipa koja je napravljena barem da ode do završnog turnira u Kaunasu. Takav tim nije osetio preveliki pritisak u uvodnim minutima meča u Beogradu kada su se rastrčali i rešavali skoro svaki napad. Pokušavali su crno-beli da rotiraju u odbranu, ali to se uglavnom završavalo lakim poenima Katalonaca koji su ubacili čak 25 poena za 10 minuta.

Međutim, nije ni Partizan Mozzart Bet previše zaostajao. Madar, Panter, Naneli i Ledej su u standardnom maniru rešetali protivnika, ali to je bilo dovoljno za samo četiri poena zaostatka posle prve deonice (21:25).

Bio je to samo nagoveštaj eksplozije u drugoj deonici. Smailagić je pogodio trojku, ali Dante Egzum je bio taj koji JE doneo ludačku energiju. Australijanac još jednom potvrđuje da je u neverovatnoj formi pošto je za vrlo kratko vreme nanizao osam poena za preokret i prvu prednost crno-belih. Generalno hladnokrvni Egzum nije ostao miran kada je pogodio trojku uz zvuk sirene kada je svih 20.000 navijača skočilo, a i on sa njima. Partizan je tada bio u velikom naletu – 32:27. Sjajna serija se produžila do osam poena prednosti, ali bilo bi nerealno da se meč tada prelomio. Jasikevičijus je pozvao minut odmora,Barselona se konsolidovala u potpuno se vratila u igru do poluvremena (45:44).

Dobru igru sa kraja prvog poluvremena su gosti samo produžili u trećoj donici koju su otvorili serijom 7:0 koja je naterala Željka Obradovića na minut odmora. Kevin Panter je odmah reagovao košem. Međutim, to je bilo kratkog daha. Zaigrala je Barselona neverovatnu odbranu, uvek na ivici faula. Na kraju je baš jedan dosuđen faul prelomio sve. Aleksa Avramović je na prvi pogled izblokirao šut Nikolasa Laprovitole, sudije su se oglasile, a publike u naletu nezadovoljstva krenula da ubacuje predmete na teren. Molbe da se to ne rade nisu pomogle, jednostavno, niko u prepunoj dvorani nije hteo da poveruje da je faul bio, ni protesti Obradovića nisu urodili plodom. Sve to je pomoglo samo Barseloni koja je otišla na velikih 12 poena prednosti - 61:49.

Ipak, ni tu nije bio kraj. Partizan se nije predavao. Do kraja deonice se domaćin vratio koševima Pantera. Na semaforu je stajalo 58:66. Mogao je zaostatak da bude i manji da je bilo malo više sreće u šutu Džejmsa Nanelija pošto je lopta zaigrala na obruču, ali nije prošla kroz njega. Međutim i taj promašaj je dao vetar u leđa ekipi.

Panter i Egzum su osetili da je njihovo vreme da vrate tim u igru. Brzim koševima donose samo tri poena zaostatka (63:66). Usledila je nova razmena i novi prilazak na tri poena posle trojke Egzuma na šest minuta pre kraja. Ipak, više od toga nije moglo na ovom meču. Australijanac nije imao pomoć, a i ostao je bez snage. Iskusna Barselona je to iskoristila preko Mirotića i Laprovitole da osigura trijumf.

Već u petak Partizan Mozzart Bet igra protiv Real Madrida u novoj utakmici gde bi mogao da osigura prolazak među osam najboljih u elitnom takmičenju.

--- Evroliga, 31. kolo ---

PARTIZAN MOZZART BET - BARSELONA 80:89

/21:25, 24:19, 13:22, 22:23/ 

Štark Arena, Novi Beograd.

Gledalaca: 20.041;

Sudije: Boris Rižik, Ana Panter, Sefi Šemeš.

PARTIZAN MOZZART BET: Vukčević -, Ledej 10 (5sk), Avramović 6, Panter 16, Smailagić 6, Papapetru 2, Egzum 24, Naneli 5, Lesor 5 (6sk), Trifunović -, Anđušić -, Madar 6.

BARSELONA: Da Silva -, Šanli 2, Veseli 14 (6sk, 4as), Kalinić 4, Satoranski 10 (5as), Laprovitola 25 (7sk), Abrines 5, Higins 5, Tobi 3, Kurič -, Jokubaitis 2, Mirotić 19 (sk).

---------------------

EVROLIGA - 31.kolo

Utorak

Makabi Tel Aviv - Virtus Bolonja 111:80

/Hilijard 16 – Odželeje 16/

Anadolu Efes - Olimpija Milano 89:69

/Larkin 18 - Luvavu Kabaro 19/

Panatinaikos - Bajern Minhen 86:76

/Papajanis 24 - Vajler Beb, Obst 12/

Baskonia - Alba 93:87

/Kocar 23 – Vecel 13/

Partizan Mozzart Bet - Barselona 80:89

/Egzum 24 - Laprovitola 25/

Sreda

18.00 (2,10) Žalgiris (15,00) Monako (1,90)

19.00 (1,50) Crvena zvezda (15,00) Valensija (3,00)

20.00 (1,07) Olimpijakos (25,00) Asvel

20.45 (1,45) Real Madrid (15,00) Fenerbahče (3,20)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK PartizanKK Barselona

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara