Filip Petrušev (©MN Press)
Filip Petrušev (©MN Press)

Filip Petrušev pred potpisom za Filadelfiju!

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.06.23. | 23:06

Očekuje se da će posao biti završen uskoro

Filip Petrušev bi uskoro trebalo da postane novi košarkaš Filadelfije Seventisiksers, javlja pouzdani novinar Aris Barkas sa sajta Eurohoops!

Crvena zvezda nije uspela da odbrani titulu šampiona Jadranske lige, a Duško Ivanović u razgovoru sa medijima nije bio spreman da razgovara o timu za narednu sezonu, mada već može da se nasluti da će se ovogodišnji sastav osuti... Ognjen Dobrić je po izveštajima iz Italije dogovorio transfer u Virtus iz Bolonje, Luka Vildoza je novi košarkaš Panatinaikosa i samo se čeka ozvaničenje saradnje, dok je sledeći na listi Filip Petrušev.

Izabrane vesti

Mladi centar Crvene zvezde uskoro će dobiti zvaničnu ponudu Seventisiksersa, koja drži njegova NBA prava. Kako Eurohoops ističe, biće to najverovatnije ugovor na dve godine i u klubu su najozbiljnije namere da to učine. Prema dogovoru koji postoji, Filadelfija može da mu ponudi ugovor nakon ovogodišnjeg NBA drafta koji je na programu u noći između četvrtka i petka (TV Arenasport, 01.30).

Petrušev iza sebe ima jednu od najboljih sezona karijere, u Evroligi je beležio 10,7 poena i 5,2 skoka, a pogotovo je odskočio kada je klub preuzeo Duško Ivanović kada je postao jedan od nosilaca igre.

Ovakav rasplet najavio je njegov menadžer Miško Ražnatović. On je u razgovoru za grčki SDNA izjavio da je ideja da Petrušev ovog leta ode u NBA ligu, a ako se to ne dogodi prednost bi dobila Crvena zvezda.

Petrušev je posle dve godine na univerzitetu Gonzaga gde je bio jedan od najboljih igrača programa potpisao za Megu sa kojom je i uplivao u profesionalne vode. Pre dve godine izašao je na draft gde ga je Filadelfija birala sa 50. pozicije, samo jednu sezonu pošto je prvobitno odlučio da izađe, a onda se i povuče sa najveće lutrije.

Kao igrač Mege postao je MVP Jadranske lige što mu je otvorilo vrata Efesa. Tamo se nije naigrao, najveći deo sezone proveo je na klupi ili u civilu, a transfer u Crvenu zvezdu ispostavio se kao pun pogodak. Pogotovo otkako je Duško Ivanović uzeo ekipu, jer se Petrušev profilisao više kao krilni centar sa šuterskim karakteristikama.

Ogroman napredak sada bi mogao baš lepo da naplati. Za saigrača će između ostalih imati Džoela Embida i Džejmsa Hardena. Naravno, pod uslovom da prihvati ponudu File. Ali, svi su izgledi da hoće...


tagovi

Filip PetruševNBA ligaFiladelfija SeventisiksersKK Crvena zvezdaABA liga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara